Meningslösa vägskyltar

vagarbete

Vägskyltar vars placering man inte förstår undergräver ens respekt för vägskyltar generellt. I Vännäs fanns och finns bra exempel på just detta.

Efter utfarten från Vännäs, där den korsas av järnvägen, pågick för en tid sedan ”vägarbete”. det var skyltat och hastigheten var nedsatt till 30 km/tim. Skyltarna stod kvar ett par tre veckor efter det att arbetet var avslutat. Jag var nog inte ensam som hade svårt att passera det f.d. vägarbetet i så låg hastighet.

I 2-3 veckor, kanske längre än så, har man skyltat för vägarbete på bron över Vindelälven i Vännäsby. Det ”vägarbetet” har pågått så länge utan att en enda vägarbetare varit synlig i området. Det enda vägarbete som pågått där var förmodligen det som krävdes för att sätta upp varningsskyltarna.

Samordningen mellan dem som sätter upp skyltarna och de som utför själva vägarbetet fungerar uppenbarligen inte, medan många av oss trafikanter gradvis förlorar respekten för den här typen av varningsskyltar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.