Kontantnöd

Jag kommer just tillbaks från Vännäs. Ärendet dit var att förse min huvudman med kontanta medel. Hen är fortfarande utan pengar.

Det visade sig nämligen att bankomaten vid Swedbank inte fungerade. Den kunde inte ”ta emot pinkoden” och då lämnade den förstås inte heller ut några pengar. Efter att sett att alla fick det beskedet, hade jag bara att meddela min huvudman det.

Att en så pass stor kommun som Vännäs bara har EN bankomat borde ansvariga inse är alldeles för litet. Tekniska fel måste givetvis accepteras och med den vetskapen borde kommunens andra bankomat vid ICA ha fått vara kvar. Bankföreningen (?) vill uppenbarligen maximera bankernas vinster, och det har man lyckats bra med. Kunderna har däremot glömts bort.

Men det mest frustrerande av allt är dock att banken som finns i omedelbar närhet till bankomaten inte kan lämna ut en enda krona till sina kunder. En sådan här dag känns det som banken konfiskerat ens banktillgodohavande. En bank utan pengar känns som en systembolagsbutik utan alkoholhaltiga drycker.

Vilka de ansvariga för detta är, är kanske inte helt klart. Dock tror jag att ingen bank kan öppnas eller drivas utan krav på tillstånd. Ansvaret enligt min mening för att kontantlösa banker får förekomma måste därför ligga hos den myndighet som gett tillståndet utan till det också koppla ett krav på att bankerna skall hantera kontanter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.