Militära vapen i USA

assaultrifle_040615getty

Lag om förbud mot ”assault weapons” infördes av Billy Clinton. En lag som dock upphörde för mer än 10 år sedan. Nu föreslår demokraterna i USA att den skall införas igen.

”Assault weapons” är automatiska vapen, som ursprungligen togs fram för att göra det möjligt att döda så många som möjligt av fienderna under första världskriget. En halvautomatisk version har nu i flera år varit laglig i USA och med framgång (?!) använts i de många masskjutningar som förekommit där.

Nu träder dock lobbyn FÖR vapen i USA fram och anför att det ju skulle innebära en stor skada för landets jägare, om de inte längre tillåts att jaga med halvautomatiska vapen!! Den skadan, som f.ö. verkligen kan diskuteras, anser man tydligen vara viktigare att undvika än faran med halvautomatiska vapen vid landets många masskjutningar.

En fråga för en när det gäller jakt helt okunnig person som jag är förstås, vilket slags jakt man åsyftar, där halvautomatiska vapen används.

2 kommentarer

  1. Anders

    Jag vet inte heller varför vapenlobbyn är emot förbud mot halvautomatiska vapen, men gissar att det har att göra med möjligheten att snabbt skjuta igen mot ett skadeskjutet vilt. Men å andra sidan så kan det kompenseras med skjutträning samt att man hellre låter bli att skjuta om man inte är helt säker på att träffa.

  2. Pingback: Riedl och ”USA-moderaterna” | K-G (Kalle) Sjöströms blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.