Iowabarn med vapen

Kidsandguns

Jag fortsätter att följa vapenhanteringen i USA. Kanske gör jag det bara för att vara beredd på vad jag kan råka ut för när vi är där. Eller så gör jag det bara för att bidra till spridning av USA-moderaternas (republikanernas) syn på vapen.

Trots alla vapenrelaterade olyckor med vapen i händerna på barn har nu republikanerna i Iowa antagit ett lagförslag, som tillåter att barn under 14 år får använda eldhandvapen. Än så länge är det bara ”the House” som antagit lagen, som måste slutligt också antas av senaten i Iowa.

Ingen nedre åldersgräns har angivits! En femåring tillåts alltså att skjuta med en pistol. Sådana finns av en storlek som en femåring mycket väl skulle kunna hantera.

Visserligen krävs ”parental supervision” för att barn skall få använda vapen. Alla torde dock inse hur omöjligt det skulle vara för en förälder övervaka vad en kvick femåring snabbt skulle kunna göra med en pistol i sin hand. Hen torde dessutom vara van att använda sina ofarliga leksakspistoler!

En 9 år gammal flicka sköt 2014 ihjäl sin egen instruktör på en skjutbana i Arizona. Inte ens dennes ”supervision” var nog för att skapa säkerhet med vapen i händerna på ett barn.

Den stora frågan för mig är ändå ytterst hur det kan komma sig att republikanerna är så starka förespråkare för vapen i händerna på civilister i motsats till demokraterna.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.