”Fader okänd”

Baby

Här kommer ytterligare ett exempel på vad de amerikanska republikanerna tycks mena när de säger att de ”värnar om livet” (huvudargument i deras motstånd mot abort).

Nu har två republikaner i Illinois lagt ett förslag som går ut på att om en ogift kvinna föder ett barn och inte kan eller vill ange vem som är pappa till det, kommer det barnet inte att få ett födelsebevis. Det samma gäller om den utpekade pappan vägrar ta på sig faderskapet och inte kan överbevisas om att han verkligen är barnets far. Det medför i sin tur, att barnet ifråga inte kommer att kunna få något som helst ekonomiskt stöd från staten. Om den nyblivna mamman i stället för en ”ansvarig” pappa kan ange en familjemedlem, som tar det ekonomiska ansvaret, får barnet trots allt ett födelsebevis.

För de två republikanerna handlar det således inte alls att ”värna om liv”, d.v.s. värna om det nyfödda barnets väl och ve, utan i stället om statens Illinois ekonomi.

Förslaget kommer dessvärre inte att gå igenom, efter demokraterna utgör majoritet i Illinois. Sannolikt kommer det dock att stödjas av den republikanska minoriteten, ä’ven om det inte korresponderar fullt ut med deras prat om att ”värna om livet”.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.