Parkering vid NUS

En insändare i gårdagens VK om parkeringen vid NUS, fick mig att ringa Securitas för att ta reda på vad som gäller.

På den stora parkeringen vid landstingshuset har man bytt automat för betalning av parkeringsavgiften. Nu väljer man ett belopp, sedan man försökt uppskatta den tid man behöver parkera, vilket inte alltid är så lätt. För säkerhets skull tror jag att många, liksom jag, betalar litet extra för att vara säker på att tiden skall räcka till, pengar som då i många fall går förlorade – trodde jag jag i alla fall.

Om jag nu inte har missuppfattat den information jag fick hos Securitas, skall man stoppa in sitt bankkort i automaten även när man lämnar parkeringen. Har man då inte utnyttjat hela den tid som man har betalt för, dras bara kostnaden för den tid man stått parkerad från ens bankkonto.

Men om man inte checkar ut genom att stoppa in sin kort igen, debiteras man totalt 70 kronor för sin parkering!

Allt detta finns beskrivet på automaten, något som varken jag eller andra som stod i kön uppmärksammade, eller förstod innebörden av.

 

2 kommentarer

  1. Karin

    Det stämmer att man får tilllbaka det överskridande beloppet. Jag betalade 120kr, det beloppet reserveras på kortet och när jag stämplade ut så blev det faktiska beloppet 18kr. Från kontot är det bara debiterat 18kr!!tycker det är bra

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Det låter jättebra. Bara nu all känner till hur man skall göra. Har man bråttom, kanske man inte ger sig tid att läsa informationen på automaten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.