Våra ”höga” skatter

En av våra vänner i USA har uppmärksammat oss på en blogginlägg skrivet av en amerikan som bott i Sverige i många år. Alla som klagar över våra skatter och har hört om hur låga de är i USA bör läsa blogginlägget.

Det inledandet stycket beskriver det anmärkningsvärda att han som amerikan kan åka omkring i Stockholms skärgård utan kostnad men måste betala för att ta sig ut till en 23-öars skärgård i Lake Superior i sitt eget hemland, USA. Han framför detta som ett bra exempel på vad våra skatter i Sverige ger oss. Läs det inledande stycket och sedan även hela blogginlägget:

”I was visiting the Apostle Islands National Lakeshore, a 23-island archipelago in Lake Superior, when suddenly I found myself pining for Stockholm. Why? Because standing on the boat dock in Bayfield, Wisconsin, I realized that the 23,000-island Stockholm archipelago is more accessible to me, an American, than my own 23-island national park.”

Här finns hela inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.