Bankers öppethållandetider

storbanker-1169

Det slog mig häromdagen att bankerna nu skaffat sig goda skäl att förlänga sina öppethållandetider. Eller är det kanske tvärtom så, att digitaliseringen gett dem skäl att förkorta öppettiderna eller kanske rent av stänga helt?

Vad jag tänker på är bankerna som lånat pengar av oss nu inte längre kan ge oss dem tillbaka över disk. Detta i sin tur betyder ju att bankerna inte före de öppnar behöver ägna tid att fylla på med kontanter i kassorna. Av samma skäl behöver de ju inte heller efter stängningstid räkna kassan och låsa in kontanterna.

Banker som fortfarande skall serva allmänheten, borde alltså enligt min mening kunna hålla öppet längre än mellan 10.00 och 15.00.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.