”Skuldsatt diversearbetare vädjar om hjälp”

Är min rubrik på blogginlägget möjligen tänkbar som rubrik i VK? Direkt som jag läste i dagens VK om den skuldsatta musikprofilen, gick tankarna till andra skuldsatta ”profiler”.

Jag ser det som helt otänkbart, att t.ex. den arbetslöse och skuldsatte diversearbetaren skulle få sitt behov av hjälp så frikostigt annonserat av VK som den aktuella musikprofilen fått. Ändå har hen i stort sett samma orsaker till sitt hjälpbehov. Hen har inte heller kunnat betala sina hyror och riskerar därför att bli vräkt. Hen har som musikprofilen inte heller fått några gigs/arbetserbjudanden i den utsträckning som skulle ha behövts för att få ekonomin att gå runt. Hen har också utfört lågavlönade jobb åt kändisar i Umeå, dock utan att kunna presentera samma imponerande CV som musikprofilen.

Hen är på ett liknande sätt också en ”profil”, om än inte rikskänd men dock känd i Umeå. Hen ses nämligen dagligen, avslappad och till synes helt bekymmerslös sittande på någon av de av kommunens utplacerade bänkarna i sta´n. Han kan sannolikt av det skälet vara mer känd för gemene man än den den vädjande och rikskända musikprofilen.

Ibland tar sig verkligen den så kallade nyhetstorkan märkliga uttryck.

 

2 kommentarer

  1. Lennart Forsberg

    Det är tydligen skillnad på fattigdom och fattigdom i VK:s värld. Har man lägenhet vid Kungsgatan är det en sak, upplever man olägenheten med en parkbänk i Vänortsparken (vid Kungsgatan) är det en annan sak. Däremellan sitter, står och går många längs Kungsgatan som kämpar för ”fulla muggar” för sitt livs uppehälle utan att få några ”pennies from heaven”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.