Omvärldsstrategen då…?

I går och i dag informeras vi om allt resande utomlands som görs av Umeå kommuns IT-folk och chefer. Efter att noggrant ha läst gårdagens och dagens reportage om detta, slås jag av en viktig sak.

Genomgående tycks vara att man vill försvara resandet med behovet av omvärldsbevakning. Och det behovet tycks väldigt många olika personalkategorier ha att döma av listan på deltagare i resorna.

Men en viktig och för mig självklar befattningshavare har tydligen inte fått följa med. Jag hittar inte henne bland dem som nämns i artiklarna. Jag tänker förstås på kommunens egen omvärldsstrateg, tidigare kommunchef i Vännäs kommun. Finns hon inte längre kvar på anställningen som omvärldsstrateg eller var hon trots allt med på resorna men reste inkognito?

Nu skall kommunen utreda allt resande och EN slutsats borde vara att man i fortsättningen inte får glömma omvärldsstrategen, när man ger sig ut i omvärlden för att ”bevaka” den.

2 kommentarer

  1. Ingegerd

    Läste Anders Ågrens kommentarer där han så klart tog avstånd från allt resande som inte har med kommunens angelägenheter att göra. Det är nog bäst att båda kommunalråden tillsammans tar samtal med de olika gruppcheferna om detta. Många upprördes av att den s k omvärldsstrategen deltog i flera årsmöten/ konferenser med moderaterna inför valet 2014. Detta gjordes på uppdrag av sin chef. Alla resor inkl dessa moderatresor är alltså beordrade resor. Full lön ( förmodligen inte inräknade i kostnaderna som VK räknat fram) traktamenten och resor/hotell betalda av oss skattebetalare!

  2. Basic Rules

    Tycker att M Alfredsson sköter omvärldsbevakningen med kontorets hjälp(ingen ska exkluderas) alldeles på egen hand…
    Har deras värdegrund utvecklats månne med alla krogbesök ?
    Undrar om omvärldsbevakarens rapporter, om det nu inte är ”arbetsmaterial” är offentlig handling ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.