Umeå rekryterar – och avskedar

En toppchef i Umeå passade inte in och fick ”sluta”. Den här gången är det flera politiker, som har synpunkter på kommunens märkliga personalpolitik. Detta framgår av en artikel i VK i dag.

För några år sedan såg man sig om kring i ”omvärlden” och fann då en nyligen uppsagd kommunchef med inte alltför imponerande meriter, men med goda kontakter inom kommunen. Vederbörande anställdes och detta fick många att undra och ställa olika frågor till de ansvariga.

Den gången var tystnaden från politikerna total. Ett undantag från tystnaden var dock länets ende riksdagsman (M), som naturligtvis försvarade sin partikamrat. Därutöver var det knappast någon som brydde sig om tillsättningen. Ytterligare ett undantag från tystnaden, som inte bör glömmas, var en fråga i kommunfullmäktige från en folkpartist. Svaret på den frågan, levererad av Holmlund himself, slog alla tänkbara rekord i rent svammel.

Varför är politikerna så pratsamma den här gången? Finns det några besvärande politiska kopplingar som vi som VK-läsare inte känner till? Eller gäller motsatsen, d.v.s. saknas sådana som hade kunnat vara till stöd för den som fann det för gott att lämna in sin avskedsansökan?

Jag ställer frågan men med tanke på den ”anda” som gäller i Umeå, räknar jag inte med några svar.

En kommentar

  1. lf

    Jag minns mycket väl den tiden då du och vi andra försökte få reda på hur man anställde en omvärldsstrateg.Alla politiker var tysta. Jag skrev till dåvarande kommunalråd på bloggen att jag ville ha reda på hur rekryteringar gick till inom Umeå kommun.
    Svaret jag fick var att jag pratade ”skit” och jag hade inte en aning om hur rekrytering inom Umeå kommun gick till.Dessutom fick jag min mailadress utlämnad.
    Så går det till.
    Leffe på Brånet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.