Vapenälskande USA?

VapenVapen

En bild från vapenälskande USA tänker nog många, men  så är det inte. 

Den här synen möter man i en hobbyaffär i Umeå. Man kan lätt tänka sig vad som skulle kunna hända, om polisen mötte en misstänkt brottsling med någon av dessa vapen i handen. Det är säkert helt lagligt att sälja sådana här plastkopior av dödsbringande vapen. Ändå tycker jag att butiken ifråga borde tänka litet längre än bara på vad den kan tjäna i pengar på att sälja dem.

Jag minns f.ö. mycket lätt från min ungdomstid, när katalogen kom från det aktuella företaget och hur jag ivrigt tog del av dess innehåll. I den fanns t.ex. en ritning på en trampbil, som jag kastade lystna blickar på men som jag inte beställde, eftersom jag insåg att jag saknade förmåga att bygga den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.