Mer om nordnet

NordnetNY

 

Nordnet är alltså banken, som inte accepterar en av överförmyndarkontoret utsedd förvaltare, och som väljer att i stället kommunicera med den person som satts under förvaltarskap.

Jag refererar nu till mitt förra blogginlägg, där jag bl.a. ifrågasatte nordnets sätt att hantera den viktiga och nästan ”heliga” banksekretessen. Banken gav nämligen inloggningsuppgifter till huvudmannens investeringssparkonto men inte till hens förvaltare.

Detta och andra omständigheter fick mig att för en dryg vecka sedan i ett e-brev säga upp kontot ifråga samt att förklara skälen till det.

I går fick jag ett svar på mitt brev. I det bad man om ursäkt för vad som hänt. Man fortsatte att skylla allt på banksekretessen, dock utan att förklara hur det kom sig att man hade lämnat ut inloggningsuppgifter till min huvudman!

I e-brevet gavs beskedet att man inte kunde godta en uppsägning av kontot annat än om den gjorts via ett särskilt formulär på bankens webbplats!! Kommuner, stat och landsting beskylls ibland för byråkrati. Det finns uppenbarligen på andra ställen också.

När jag sedan försökte göra det den vägen, visade det sig att jag behövde logga in bl.a. för att få tag på kontonumret till det konto jag ville säga upp! Logga in utan användarnamn och lösenord är ju som bekant omöjligt.

Det hela fick till sist sin lösning genom att banken bröt mot vad som tidigare inte skulle vara möjligt på grund av banksekretessen. Man gav mig kontonumret per telefon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.