Så långt borta…

Så långt borta men ändå så många möjligheter att följa vad som händer hemma i vår lilla kommun i Sverige! Alla dessa möjligheter gör det mycket lätt att bortse från de dåliga saker som sker via internet.

Med hjälpmedel som Skype, Facebook, e-mail, messenger, Instagram. Apple TV, m.fl., är det möjligt att hålla sig informerad. Och när den här stationära datorn inte riktigt vill hänga med, har vi tillgång till våra smartphones och vår I-Pad. Att befinna sig så långt bort från Brån, men ändå få kännedom om att en tvättmaskin, dock inte vår, stått och läckt värdefullt vatten, är förstås en nyhet vi inte kunnat leva utan. Och att grannen, precis som vi, funderar på att låta installera en luftvärmepump, är nästan lika intressant som att läsa att Trump skall skicka 15 000 soldater till mexikanska gränsen. Bäst att bara ”låta” någon installera värmepumpen, förresten. En annan granne upplyste om att det är olagligt att göra det själv.

Här, nästan precis som hemma, kan vi följa olika medias, lokala och nationella, rapportering om den uppenbarligen omöjliga uppgiften att bilda en regering i Sverige.

Kommunfullmäktiges sammanträden i Vännäs och andra kommuner kan jag också följa här, om tid och lust finns.

Vår egen underhållning kvällstid är mycket lik den hemma i Brån. En del svenska underhållningsprogram kan vi följa via Apple TV, dock inte alla. Många kan man inte se utomlands. Långfilmer och andra filmer kan vi se via Netflix, precis som hemma. Utbudet är möjligen större här och bara ett fåtal är textade på svenska. Det som inte är det har engelsk text, något som jag behöver för att hänga med i de snabba replikerna.

Bankärenden sköter vi på exakt samma sätt som i Sverige. Än har vi inte börja sakna möjligheten till personliga besök på Swedbank i Vännäs.

Inte heller börjat längta hem heller f.ö. Den känslan torde dock snart infinna sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.