T.o.m. Anders Ågren (M)!!

När jag i dag läser att t.o.m. att kommunalrådet Anders Ågren (M), deltar i skrämselpropagandan mot övergången från LOV, måste jag få återkomma till ämnet igen.

Jag kan omöjligen tänka mig att Ågren är så illa insatt i frågan, att han tror att valfriheten för dem som behöver hemtjänst försvinner i och med att kommunen väljer att via LOU upphandla utövare av privat hemtjänst. Det intrycket får man om man läser hans insändare i VK i dag.

Med någon slags bakvänd logik tycks han i vart fall mena, att valfriheten försvinner om den hjälpbehövande inte längre kommer att kunna välja mellan kommunen plus låt säga femton privata hemtjänstutövare. I stället kommer kanske valet bara att kunna göras mellan kommunen och åtta utövare. Även om kommunen bara skulle upphandla en (1) privat hemtjänstutövare, finns valfriheten kvar.

Innan jag skriver detta, ringde jag Umeå kommuns hemtjänst för att få bekräftat, att valfriheten INTE skall avskaffas. Dit borde också Anders Ågren vända sig.

Skam åt dem som fortsätter att sprida en motsatt och felaktig information.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.