Pengaproblem

En bloggvän från Vännäsby tar upp frågan om IKEA som nu har en kontantfri butik. Inte alls bra tycker han och så gör även jag, men samtidigt måste jag erkänna att kontanter den senaste tiden blivit svårt att hantera.

Men först, ännu tokigiare var det väl ändå när Sverige la ner miljoner på att införa nya sedlar och mynt, trots att trenden är så klar? Kontanter är på väg att försvinna i den dagliga handeln och var det redan när planerna på nya sedlar och mynt tog form.

Vi har nu varit ca en månad i USA. Än har  jag inte lärt mig att direkt och kvickt känna igen de olika mynten. Det hade jag inte heller gjort i Sverige. Så därför, både här och i Sverige använder jag mest mitt bankkort. Att gå omkring med en sedeltom plånbok känns f.ö. inte alls så illa som det gjorde i ungdomens dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.