Respekt för åldrandet

En mera vänligt sinnad och mig närstående person antyder i ett telefonsamtal att jag nog inte bör gå så hårt åt Umeås f.d. kommunalråd. Jag bör beakta, att han är en gammal man och att hans omdöme och andra förmågor därför inte längre är vad de en gång var, var hennes råd.

Kanske är det mot den bakgrunden man skall läsa hans inlägg. Och då inte bara vi som privatpersoner utan också företrädare för olika media.

Jag är också en gammal man och hoppas att när mina inlägg börjar bli för oklara och mest innehåller hänvisningar till mitt livs tidigare meriter och erfarenheter, skall folk säga det i sina kommenterar.

Det slår mig just nu, att jag kanske redan nått det stadiet, eftersom kommentarer helt uteblir! Det är måhända ett mer hänsynsfult sätt att säga det på. Samtidigt också ett respektfullt sätt med tanke på min ålder.

Vad jag vill ha sagt med detta är att enbart hög ålder inte bör medföra att folk (och media) struntar i vad man skriver eller säger. Att bara vara ”torr bakom öronen” är inte skäl nog för det. Det f.d. kommunalrådets utfall mot landshövdingen och länsstyrelsen var det kanske däremot.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.