”Strategiska” Umeå

Den märkliga omständigheten att fruarna till tre av länets viktigaste politiker råkar vara strateger hos Umeå kommun, som jag hittills bara tagit som en illasinnat rykte, tycks vara fakta. Mitt förra blogginlägg i frågan har hittills ingen sagt emot.

Nu har jag roat mig en stund att söka ”bevis” på kommunens webbplats, dock att utan att lyckas särskilt väl. Jag hittar inga namn som överensstämmer med de tre politikernas namn.

Men många strateger finns det minsann. Alla hittade jag nog inte. Den för många år sedan så omskriva strategen, har helt gömts undan för webbens läsare, om hon nu inte fått annat jobb. I vart fall kan jag inte hitta henne. Hon som skulle hålla koll på vad som händer i ”omvärlden” menar jag. Dessa strateger hittade jag dock:

Folkhälsostrateg

Jämställdhetsstrateg

Utvecklingsstrateg (två olika på olika förvaltningar)

Miljöstrateg

Tillgänglighetsstrateg

Internationell strateg

Tillväxtstrateg

 

2 kommentarer

  1. Fredrik

    Hej, det verkar onekligen ha blivit viktigt för Umeå Kommun med strateger. Får hoppas att det ger nån slags nytta för oss kommunmedborgare. Jag var inne och läste på vår omvärldsstrategs egen hemsida. Sedan januari 2019 är hon tydligen tjänstledig för förtroendeuppdrag (det verkar som att hon har politiska förtroendeuppdrag inom region Västerbotten). Att hon inte går att hitta på Umeå Kommuns hemsida kan alltså bero på att hon för närvarande är tjänstledig. Har dock ingen aning ifall det finns någon vikarie för henne som omvärldsstrateg.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Tack för informationen. Måtte Umeå kommun nu barta klara sig utan omvärldsstrateg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.