Att tiga och samtycka…

… är ett uttryck som ofta stämmer. När ingen bryr sig om att ta död på ryktet om de tre toppolikerna, som har sina fruar avlönade av kommunen på tjänster som strateger, borde det kunna tas som ett bevis på att ryktet talar sanning. Det gör ju f.ö. rykten tämligen ofta.

Sedan kan man ju förstås fråga sig, vad det brörda familjerna har att rannsaka sig för. Det måste ju vara alldeles perfekt, att fruarna fått sina fasta tjänster i kommunen. Det finns dessutom ingenting som är känt om att de skulle ha fått sina jobb på tvivelaktigt sätt. I den förmodligen välfungerande Umeåandan döljs en sådan misstanke väl.

Allt kan visst ha gått till på ur alla aspekter korrekt sätt, men nog ter det sig ändå slumpartat underligt. Dessutom är det hart när omöjligt för utomstående att bedöma riktigheten i rekrytering via headhunting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.