Överraskning vid operationsbordet

Snopen blev hen, när hen alldeles innan det var dags att lägga sig på operationsbordet, fick beskedet av kirurgen att det inte skulle bli någon operation alls. Denna ”lustiga” historia tycker jag är värd att berätta.

En mig närstående person ramlade igår eftermiddag och ”bröt axeln”. Det ledde till inläggning på ortopeden och ett besked att axeln måste opereras gavs. Patienten förbereddes för operationen och däri ingick förstås också hens egen mentala föreberedelse.

Väl inne i operationssalen kom så den ansvarige kirurgen in och meddelar kort att det inte skulle bli någon operation. Det blivande operationsobjektet frågar då om kirurgen skämtade, vilken han dock inte gjorde.

Den ledkula i axeln som hoppat ur sin ledskål hade alldeles själv återgått till sitt normala läge, förmodligen beroende på att armen försatts i viloläge under natten.

Bra var det förstås att ingreppet stoppades i tid, även om kan tycka att det hade kunnat göras redan innan patienten stod i begrepp att låta sig läggas på operationsbordet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.