Vännäs fakturerar inte

I går kunde vi i VK läsa om Vännäs kommuns bekymmersamma ekonomiska läge. De siffror som redovisas stämmer naturligtvis. Samtidigt är det något i sammanhanget som inte stämmer eller åtminstone är svårt för gemene man att förstå.

I slutet av 2018 färdigställdes ett jättejobb med att koppla ihop Brån med kommunens VA-anläggning. Trots det ansträngda ekonomiska läget har kommunen ännu inte fakturerat oss som är anslutna till nätet. Enligt det näst sista beskedet om tidpunkten för faktureringen, som dåvarande gatuchefen Christer Nygren gav oss, skulle faktureringen ske under första kvartalet 2020. Samme person, men numera infrastrukturchef (!), meddelar oss i brev 2020-03-11 att faktureringen beräknas ske under april månad, d.v.s. först under det andra kvartalet 2020!!

Det är inte direkt några småpengar som kommunen ligger ute med. Något hållbart besked om beloppets storlek har vi visserligen ännu inte fått från kommunen. Men det kommer sannolikt att röra sig om 6-7 miljoner, ett belopp som väl borde kunna minska en del av kommunens budgetunderskott.

Jag vet att det här handlar om olika ”plånböcker” i kommunen, men åtminstone rent teoretiskt så skulle ju dessa miljoner ha behövts för att behålla personaltätheten på äldreboendet i Vännäsby.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.