Nordebos fullträff

Ola Nordebo tar i dagens krönika i VK upp de många målkonflikter som råder i dessa coronatider. Jag vill här lyfta fram en särskilt träffande del i krönikan och det kanske mest bara för att stämmer så bra med mina egna erfarenheter i ämnet. Så här skriver han:

”Jag har under året lyssnat till läkare med olika specialområden, till ekonomer, statsvetare och psykologer med stor sakkunskap i sina fack. Experter på vart sagt varje område har sagt sitt. De är oense hela tiden, även inom respektive fack. De flesta har viktiga poänger och lär oss i omgivningen mycket. Men vad de brukar ha gemensamt är tendenser att i vissa lägen fokusera helt på det område de är utbildade för, och som en konsekvens av det bli ovilliga att lyssna till tal – om just målkonflikter.”

Detta är precis det som gjort och gör det svårt mig som den person i riskgruppen jag är, att fullt ut förstå vad jag egentligen skall tro på. Det står mig förstås fritt att välja expert att tro på, men den friheten är inte särskilt tillfredsställande för mig.

 

 

En kommentar

  1. Peggy Sjöström

    Vad bra att du lyfter fram Olas poäng och jag håller med honom. Poängen i detta blogginlägg påminner mig om någonting man säger i USA: ”En hammare behandlar varje problem som en spik.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.