Coronastöd från USA

Som många känner till utbetalades för några månader sedan 1 200 dollar till samtliga amerikaner. En av dem var min fru Peggy Sjöström. Kravet på utbetalningen var att man skulle vara amerikansk medborgare och att man ”fanns” hos det amerikanska skatteverket, United States Treasure.

För ett ögonblick trodde jag att t.o.m. jag skulle komma ifråga, eftersom jag har en mindre belopp från USA som statlig pension (social security). På det beloppet betalar jag skatt i USA och är alltså registrerad hos United States Treasury. Men amerikansk medborgare är jag ju förstås inte.

När jag såg att jag hade ett brev från U.S.department of treasure, kunde jag inte låta bli att öppna det redan vid postlådan. Chockad av det positiva slaget blev jag förstås, när jag såg att brevet innehöll en check från president Donald Trump på ett belopp om hela 1 200 dollar!!

Nu återstår förstås problemet att få kontanter mot checken och risken att jag kanske måste återbetala beloppet. Den risken tänker jag ta. Här skall firas.

Naturligtvis känns det både konstigt och fel, när jag vet att alla som skulle behöva pengar i USA bättre än jag ännu inte har fått dem. Men min girighet tar över. Checken är f.ö. daterad den 20 maj.

2 kommentarer

  1. Andy

    Vad jag har hört är att pengarna måste återbetalas efter en tid, det är som ett lån.
    Jag hade funderat på om det inte är bättre att skicka tillbaka den istället för att lösa in den.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Pengarna skall inte alls återbetalas och inte heller ses som en inkomst som skall beskattas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.