Trump har en plan…

Det torde vara allom bekant, åtminstone för dem som har det minsta intresse av vad som sker i USA, att Trump, som anser sig ha ”allt under kontroll”, ändå räds över vad en utökad poströstning den 3 november kan komma att innebära för honom. Han har uppenbarligen en plan för att eliminera den risken.

I maj i år tillsatte han en ny chef för det statliga ”postverket”, USPS, United State Postal Service. Hans namn är Louise DeJoy en inbiten republikan, som sannolikt helt kommer att gå i Trumps ledband.

Denne nye ”Postmaster general” vidtog tämligen omgående åtgärder, som motiverades med att postverkets kostnader måste minskas på grund av pandemin. Bl.a. förbjöd han övertid. Mängder av poststationer förlorade sina maskiner avsedda för automatisk postsortering. Post hopade sig eftersom man helt enkelt inte hann att sortera den och skicka den vidare på grund av övertidsförbudet och förlusten av sorteringsmaskinerna.

(Kanse ligger här förklaringen till att vi fått post från USA, som varit 2-3 månader försenad).

Jag torde inte vara ensam, som ser allt detta som en del i Trumps ”smarta” plan att sättas käppar i hjulen för de demokratiska stater som trots hans ogillande tänker tillåta poströstning. Där kommer postmängderna att kraftigt öka. Valsedlar måste skickas ut och sedan åter till valmyndigheten. Alla stater kommer nämligen inte att tillåta att valsedlarna sedan skickas tillbaks till valmyndigheterna digitalt utan kräver att det måste göra per brev.

På frågor från dem som liksom jag ser allt detta som ett uttryck för Trumps odemokratiska sätta att eliminera att ”fel” röster inskickade via posten äventyrar hans valseger svarar Louise DeJoy:

  • But the new postmaster general, Louis DeJoy, disputed reports that his agency is slowing down election mail or any other mail and said it has “ample capacity to deliver all election mail securely and on time” for the November presidential contest, when a significant increase in mail-in ballots is expected.

Tro´t den som vill!

2 kommentarer

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      SEB var det, men som jag skrev krävs det att man har ett konto i den banken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.