Fastighetsskatt a la Michigan

Så här ser kravet på skatt ut för vårt hus i Michigan. Det finns en hel del att säga om det och då inte bara slutsumman, när det gäller ett hus som vi inte har kunnat nyttja under 2020.

Som t.ex. detta. Amerikaner i gemen förstår inte hur vi kan bo i Sverige som har så hög skatt jämfört med USA. Vårt skatteavdrag på lönen ÄR jämförelsevis hög, eftersom det skall finansiera skola, äldreomsorg, räddningstjänst m.m. I Michigan läggs de kostnaderna i stället på fastighetsskatten, som framgår av ovanstående räkning!

Mycket går inte till äldreomsorgen i vårt county, bara 10,73 dollar (COUNTY SR CTR) och det av det enkla skälet det enda som finns att tillgå är ett seniorcenter. ”Kommunal hemtjänst finns inte.

Att vi inte bor året runt i huset (NOT HOMEOWNERS PRINCIPLE RESIDENCE) medför att vi får betala minst 40 % högre skatt, trots att vi ju i och med det använder mindre av skattefinansierade tjänster där. Allt här i världen kan man ju inte förstå och behöver inte heller förstå.

Vännäsbor, främst ni som bor i Brån, vill jag uppmärksamma på den del av räkningen som benämns ”Drain 674” (42,91 dollar). I vårt hus i Michigan händer det ibland att det högt stående grundvattnet finner en väg via vår källare och sedan ut därifrån genom en golvbrunn och via den till vår trekammarbrunn. Our county tar betalt men gör ingenting åt dräneringen av området.

Trots den höga kostnaden för huset gäller att vi tänker ha det kvar så länge vi orkar och har råd med det. Fakturan som visas ovan är vintertaxeringen, En sommardito på ungefär halva beloppet tillkommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.