Bortkastat valfläsk

Brådskan och virrvarret runt frågan om förändrade pensioner grundar sig uppenbarligen inte bara på de agerande partiernas vilja att förbättra pensionärernas ekonomiska situation. Det måste också ses som äkta valfläsk, men med ytterst tvivelaktig betydelse.

Men vad har det för inverkan på hur vi pensionärer kommer att rösta i höst? Alla som försöker hänga med har definitivt förstått att på eller annat sätt kommer pensionen att bli större. Hur många det däremot är, som förstått skillnaderna mellan de olika alternativen, är däremot högst osäkert. Så tekniskt krångliga framstår nämligen förslagen.

Val av parti till hösten torde därför knappast styras av vilket av alternativen som partierna vill få igenom och till sist även får igenom. Andra faktorer kommer att vara avgörande. Kanske kommer t.o.m. kommande och mera lättbegripliga ”fläskbitar” att få en större betydelse för ens val av parti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.