Rebloggar; ”Hur mycket bryr sig Alliansregeringen om Östersjön?”

Leo Oras;

Hur mycket bryr sig Alliansregeringen om Östersjön – från Folkpartiets blogg och Sundsvalls Tidning den 7/8 2014.

image

Hur trovärdig blir Folkpartiet och de andra allianspartierna när de bidrar till en SÄMRE miljö i Östersjön genom regeringens förslag om neddragningar för Kustbevakningen. Vi är många som är bestörta över Alliansregeringens förslag och känner oro över förslaget samt hoppas att det inte blir verklighet.

Kustbevakningen spelar en viktig roll för bl a oljebekämpningen i Östersjön. Alla vet vi vilket elände oljeutsläppen är för hela det ekologiska systemet i ett hav och allra helst ett innanhav som Östersjön.
Socialdemokratiska riksdagsledamoten Eva Sonidsson har ett starkt engagemang för att Kustbevakningen ska behålla sin kapacitet. All heder Eva med Socialdemokraterna för engagemanget för Östersjön!

På Folkpartiets Stockholmsblogg kan du läsa blogginlägget ”Vi ska rädda Östersjön”. Där undviker Folkpartiet att förklara förslaget om att Kustbevakningens resurser ska minskas och hur de negativa konsekvenserna av detta ska förhindras. Jag tycker att blogginläggets innehåll stämmer illa med att Folkpartiet medverkar till regeringens förslag att Kustbevakningens resurser ska minskas! Läs gärna blogginlägget på nedanstående länk!

http://stockholmsbloggen.se/miljo-vi-ska-radda-ostersjon/#body

Kustbevakningen arbetar för en hållbar havsmiljö. Gå gärna in på Kustbevakningens hemsida! Där kan du läsa om Kustbevakningens viktiga arbetsuppgifter!

http://www.kustbevakningen.se/sv/hallbar-havsmiljo/

Sundsvalls Tidning skriver den 7/8 2014 i sin ledare:
”Kustbevakningen är en oerhört viktig resurs. Men framöver kan det bli mycket svårare för Kustbevakningen att göra ett bra arbete. Ett förslag på en besparing på 133 miljoner, och en nationell neddragning med 125 tjänster (av totalt 800), ligger från regeringen”

Foto Mats Holmberg

Foto Mats Holmberg

Källa; Leo Oras – ljunganinfo.com

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.