Dagsaktuell klimatkris

Fastnade i snökaos i Bodö. Medan jag väntade på planet till Mo i Rana, tvingades flygplatsen stänga all flygtrafik på grund av att det vräkte ner snö.

Kom i väg som första plan flera timmar försenad. Hade kontakt med biblioteket i Mo i Rana, där jag skulle ha föredrag. . Kom dit 45 minuter för sent och ändå satt det kvar ett 20-tal tappra åhörare som ville veta om klimatkrisen. Inte min dagsaktuella, utan den globala.

Jag tror att det är den bästa och mest intresserade publik jag haft hittills. Dessutom kändes det nästan hemma när man såg E12-skyltarna med Umeå.

Stressade iväg med en hyrbil till Nesna för att hinna över fjället innan vägen snöat igen helt. Det var på håret. Vissa bitar gick det inte att köra fortare än 40. De 70 km tog nästan två timmar.

Eftersom jag inte käkat mer än en varmkorv på hela dagen fixade Olga från lokala folkeakademiet i Nesna te och mackor hemma hos sig. Sen stupar jag i säng i logimentet på Fritidssentret.

En kommentar

  1. Jan Nilsson

    Du har väl adekvat utrustning om du blir mer insnöad än vanligt? Jag gjorde en bilresa en gång där jag hade tagit med mig saker så att jag skulle ha klarat säkert tre dagars ”bilbivack”. Jag hade t.o.m. med ved. För användning utanför bilen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.