Allvarligt läge

 

Läget är allvarligare än vad många tror. Uppvärmningen av Arktis påverkar hela väderlekssystemet och de klimatforskare jag pratat med här på Färöarna är oroliga för följderna. Bland annat setts hela vindsystemet ur spelar så att vi får de kalla nordvindar vi upplevt senaste åren.

Här kan du läsa artikeln

2 kommentarer

 1. Sven.

  Allvarligare är det som sprutas ut över våra huvuden ”chemtrail” som innehåller bla aluminium,barium och andra otrevliga giftiga ämnen! Det förgiftar hela naturen inklusive oss människor

 2. Satsev

  Låt oss anta att isen minskat med 3,5 miljoner km² i mitten av september. Det skulle innebära 800 000 km² mindre is än 2007. Herregud! Det låter jättemycket! Tänk själv: 800 000 km² x 0,002 km tjock = 1 600 km³…

  Hur mycket blir det då i förhållande till jordens totala isvolym? Ett par tre procent kanske?

  En bloggare har gjort sig mödan att kolla isvolymerna i världen på Wikipedia. Siffran han kommit fram till är 24 808 600 km³ totalt (Antarktis, Grönland, Arktis).

  Förlusten uppgår alltså till 1 600 km³ av ca 25 000 000 km³. Det blir i procent uttryckt 0,006%.

  0.006% mer av jordens totala ismängd har alltså smält i år. Det betyder att om isen skulle fortsätta smälta i samma takt så skulle det ta 166 år innan en enda procent smält. Det är ungefär detsamma som ett glas is hämtat ur en frusen swimmingpool.

  Det är med andra ord rena rama idiotin att slå larm när lite is smälter runt någon av polerna. Geologer och glaciologer har visat oss att det många gånger varit isfritt i polarområdena utan att vare sig isbjörnar eller pingviner dött för det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.