Med forskare till havs

Tillbringade en stor del av dagen till havs med Chiara och hennes forskarkollegor utanför Islands kust. Deras specialitet är valar, men tyvärr såg vi inte några i dag, men de noterade noggrannt alla positioner och väderförhållanden var femtonde minut ifall någon skulle dyka upp.

Spännande att se hur det jobbet går till.

Island är ju ett av de länder som fångar val. Splittrande inställning av landet, tycker forskarna, att Island dels lever på turistnäringen och valspanarutflykter, dels skjuter de få valar som finns och äter upp dem.

Jag skrev i alla fall på ett upprop om att aldrig äta val. Inte lunnefågel heller, som också är utrotningshotad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.