Kristers blogg

Läckra rutter för en bilsemester på hemmaplan

Av , , Bli först att kommentera 0

Det finns mycket att upptäcka i vårt avlånga land och om du inte ska resa utomlands i sommar kanske en roadtrip i Sverige kan vara ett alternativ. Här listar vi nio stycken läckra rutter för en bilsemester på hemmaplan. Kontrollera däcktrycket, polera dina fälgar, fyll på med spolarvätska, kontrollera oljan och kör iväg!

Humleslingan – Skåne

I Skåne finns en mängd pittoreska bilvägar som förbinder små byar och städer på slätterna. Österlen är ett favoritområde bland många som åker på bilsemestrar, de nordöstra delarna av Skåne likaså. En klassisk sträcka är den så kallade Humleslingan mellan Fjälkinge och Bromölla. Du färdas här genom ett vackert och urgammalt kulturlandskap kring Ivösjön. Är det badväder finns en mängd fina badplatser kring Skånes största sjö.

 

Linnéleden – Småland

Linnéleden, som är en sträcka mitt i Småland mellan Älmhult och Liatorp, är en välkänd turistväg som slingrar sig utmed sjön Möckeln. Den som vill ta reda på varför sträckan kallas Linnéleden bör göra ett stopp vid Carl von Linnés födelseplats i Råshult. Pittoreskt är bra förnamnet.

 

Ölands norra udde

Hela Öland är egentligen som gjort för härliga bilturer under sommarmånaderna. För en lite extra spektakulär resa kan sträckan mellan Byxelkrok och Grankullavik verkligen rekommenderas. Den här sträckan går precis utmed havet och från förarsidan har du på vissa platser bara några meter till vågorna. Det enda som är lite synd är att sträckan är så kort!

 

Hallands kustväg

Även i Halland kan du färdas ut med havet, dock inte lika nära som på Öland. Hallands kustväg är en längre sträcka som börjar nere i Halmstad i söder och avslutas i Ugglarp i norr.

 

Kustvägen i Bohuslän

Om du vill fortsätta din bilsemester på västkusten kan du bege dig norrut till Bohuslän där du utmed kusten kan färdas nära havet och genom idylliska fiskelägen. Turistvägen kan sägas starta i Lysekil och den avslutas i Hunnebostrand. Du kan dessutom enkelt göra många små avstickare under resans gång. Kustvägen i Bohuslän kan avverkas på bara någon dag, men du kan också spendera betydligt längre tid i regionen.

 

Tidövägen – Västmanland

Tycker du om att besöka gamla slott? Då har du flera klassiska turistvägar att välja mellan. Tidövägen i Västmanland är en pärla. Sträckan går mellan Hallstahammar och Västerås och passerar bland annat Strömsholms slott och Tidö slott. En annan pärla bland turistvägar med flera slott är vägen mellan Taxinge-Gripsholm i Södermanland.

 

Tällberg – Dalarna

Tällberg symboliserar mer än någon annan ort i Dalarna det genuint ”dalska”. Sträckan mellan Leksand och Rättvik på riksväg 70 är ett måste för den som inte kan få nog av röda hus och fäbodar. Siljan ligger som en fond under hela resan.

 

Höga kusten – Ångermanland

Få platser i Sverige är så spektakulära som Höga kusten i Ångermanland och om du har vägarna förbi får du inte missa sträckan Södra höga kusten. Ta av från E4:an vid Noraström och kör utmed vindlande vägar genom Nordingrå, Omne, Mjällom och andra byar i världsarvet.

 

Nordkalottvägen – Lappland

Om du inte lider av torgskräck kan Nordkalottvägen mellan Kiruna och norska gränsen (E10) vara en smått magisk upplevelse. Här färdas du genom vidsträckta slätter med fjällmassiv i bakgrunden. Du får också uppleva Torne träsk och den säregna Lapporten

 

Sverige

 

De viktigaste sakerna att veta innan man köper aluminiumfälgar

Av , , Bli först att kommentera 0

Hjul är en av de bästa egenskaperna hos bilar. Fortsätt läsa det här inlägget för att få några bra tips som kan hjälpa dig att välja de bästa däck och fälgar till ditt fordon.

En växande popularitet bland hjul: Hur väljer man det bästa?

Med den växande efterfrågan på hjul och fälgar har det nu blivit en stor marknad, eftersom fler och fler människor nu vill lägga till en personlig touch till fordonet. Du kan snabbt ge ditt fordon en bättre look med ett par fälgar och hjul.

Aluminiumfälgar kan ge ett personligt och unikt utseende till ditt fordon och kan även installeras enkelt. Dessutom kräver det inget särskilt underhåll. Lättmetallfälgar kan innebära bra fördelar, dvs bra fjädring, acceleration osv. Om du också väljer bredare hjul, kommer det att förbättra hanteringen av din bil.

Nu kommer den viktigaste frågan – hur väljer man rätt hjul? Att välja rätt kan vara en skrämmande uppgift. Man kan välja fel storlek, felaktig installation, och några av tjänsteleverantörerna lurar även kunderna genom att ta för mycket betalt.

Det här är några av de vanligaste händelserna som har hänt för bilentusiaster, och så bör du vara försiktig när du väljer hjul. Att göra ett misstag kan vara en mycket dyr affär och det kommer också att ha stor inverkan på fordonets prestanda. Därför är det viktigt att välja rätt om du vill ha en säker körning på vägarna.

Vilka slags aluminiumfälgar finns tillgängliga?

Lyckligtvis kan du välja mellan ett stort utbud av fälgar som finns tillgängliga på marknaden. Men du bör överväga fordonets märke och modell, innan du väljer fälgar. Med så många olika stilar att välja mellan kan det vara ett svårt val för dig att välja vilka fälgar som kommer förbättra ditt fordon.

 Lättmetall vs Stål: Vilket Är Det Bästa Alternativet?

Om du vill ha en smidig körning och fälgar som gör bilen mer kraftfull, ska du leta efter lättmetallfälgar.

Många väljer dessutom aluminiumfälgar för deras utseende. De anses ofta mycket snyggare

 

wheels5

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Kosmetisk tandvård

Av , , Bli först att kommentera 0

Idag är det vanligt att vi vill förändra det utseende som vi föddes med och detta sker på en mängd olika sätt. Kläder, smink och hårfrisyrer är ett sätt men det finns också mer permanenta sätt att förändra vårt utseende på. Att göra en operation enbart i syfte att förändra vår kropp är betydligt mer avancerad än att gå till frisören. Många väljer idag att förändra sitt leende på olika sätt och tandblekning är det vanligaste sättet att göra det på. Vita tänder har blivit en symbol för fräschhet och hälsa som många vill anamma. Att bleka sina tänder är form av kosmetisk tandvård som fullkomligt exploderat de senaste åren. Om du har behov av att förändra dina tänder och ditt leende på något sätt så kan kosmetisk tandvård  vara något för dig.

Kosmetisk tandvård innefattar alla olika typer av behandlingar som innebär att du förändrar utseendet i munnen av andra skäl än rent medicinska.

En traditionell tandvårdsklinik arbetar på ett helt annat sätt och utför ingrepp i munnen dels av förebyggande skäl men också för att behandla mer akuta situationer som tex hål i tänderna eller en ömmande visdomstand. I Sverige finns ett flertal kliniker för estetisk tandvård dit du kan vända dig. Men tänk på att estetisk tandvård inte omfattas av tandvårdsbidraget eller högkostnadsskyddet som vanlig tandvård gör via Försäkringskassan.

Många patienter som söker upp en klinik och vill göra en behandling gör det av känslomässiga skäl. Det är vanligt att man har ett medfött problem som man länge stört sig på Kanske vågar man inte skratta på grund av missfärgningar eller en ojämn tandrad och har under hela sitt liv sett allvarlig ut på alla familjefoton av den anledningen. Om man mår psykiskt dåligt av sin mun och hur tänderna ser ut så kan det vara en stor befrielse att få detta tillrättat. Men man bör också vara lite försiktig och noga tänka efter före man genomgår en estetisk tandvård,eftersom det ofta innebär mer permanenta förändringar och resultatet kanske inte alltid blir som man tänkt sig.

Det finns ju faktiskt inget vackrare än en människa som ler med hela ansiktet – oavsett hur tänderna och leendet ser ut. Ålder spelar inte heller någon roll utan det är utstrålningen som gör någon vacker. Ett leende smittar oftast av sig oavsett färg på tänderna. Framgång, hälsa och lycka kommer aldrig ett par vita tänder att kunna köpa dig. Detta är något du uppnår genom att vara ärlig mot dig själv och göra sånt som du tycker är roligt i livet. Därför kan många bli besvikna när de genomgått sin behandling för estetisk tandvård eftersom det i efterhand inte visade sig vara lösningen på deras lycka och välgång i livet.

När du skall göra en behandling av dina tänder som både är dyr och permanent så behöver du göra mycket research innan du bestämmer dig.

Framförallt behöver du hitta en bra och seriös klinik som kan hjälpa dig på bästa sätt. Fråga runt i bekantskapskretsen, om någon du känner vet en bra klinik. Du kan också söka i forum på nätet för att hitta recensioner men var försiktig eftersom det ofta förekommer oärliga människor som utger sig för att vara någon annan. Bästa sättet är att få en rekommendation som du känner att du kan lita på.

tandvård

Bli först att kommentera
Etiketter: ,