blogg

informativ nyheter

Hur skyddar vi oss mot den senaste tidens stora DDoS attacker?

Av , , Bli först att kommentera 0

hacker-1952027_1920

Sabotage mot IT-system, servrar och webbplatser har varit omtalat sedan en längre tid tillbaka, vi har sett hur allt från Vita Huset till stora koncerner drabbats av olagliga intrång av värre slag. För ett tag sedan uppdagades bland annat ett av de hittills största och skadliga sabotagen inom cybervärlden då någon lyckades stänga ner flera stora och välbesökta sajter genom att utföra en vad som brukar kallas ”Distributed-Denial-of-Service” (DDoS) attack. Den var riktad mot en server som går under namnet Dyn och innebar att ”hackaren” skapade en massiv trafik till sajter, vilket bidrog till att de utsatta webbplatserna fullständigt kollapsade.

Det finns olika mått på konsekvenser och även olika hacking-sätt när det kommer till den här typen av DDoS attacker mot företag, myndigheter och organisationer. Tyvärr slår det dock många gånger så pass illa att ett helt system kraschar och leder till ödesdigra konsekvenser för ”offret”. Det kanske enklaste och framför allt billigaste sättet för hackers är att ” ta över” oskyldiga datorer runt om i cybervärlden och på så sätt skapa skadlig trafik på ett sätt som totalt saboterar den utsatta servern. Datorerna förgiftas med ett så kallat ”virus”.

Just detta sätt är vad ordet ”Distributed” står för, det vill säga en attack som delas upp med hjälp av miljontals avsändare (datorer) – något som funnits länge, även om de idag är betydligt mer skadliga än förr.

Internet of Things

Relevant att tala om när det kommer till attacker och sabotage mot nätet är iot, begreppet för att beskriva den utveckling och tekniska situation vi befinner oss i just nu där fordon, apparater och maskiner förses med särskilda IT system. Det går att hitta iot inom både företag och bland vanliga människor eftersom att syftet är att ”förenkla” vardagen och effektivisera så mycket som möjligt.

Man skulle kunna säga att Internet of Things ämnar skapa en synkande funktion genom att låta olika element samverka på ett eller annat sätt. Det kan vara allt från att sköta våra hem med hjälp av en enhet kopplad till andra element så som elen, alarmet eller andra vardagliga användningsområden. Inom företag kan bland annat stora lager systematiseras på ett sätt som gör hela verksamheten mer produktiv och effektiv. Vi ser redan idag hur exempelvis större varumärken inom alla typer av branscher samarbetar med tekniska utvecklare för att skapa produkter som tilltalar denna rådande high-tech vardagen vi lever i.

Men samtidigt som vi gläds över hur tekniken avanceras och samhället utvecklas, ökar även riskerna för sabotage eftersom fler enheter är involverade i systemen. Konsumenterna bryr sig inte särskilt mycket om risker när de köper ny utrustning i form av apparater, mobiler, Tv-system etcetera., vilket i sin tur bidrar till en ökad typ av hot av detta slag. Organiserad DDoS-verksamhet och internetbaserad krigföring kommer förmodligen växa sig större inom såväl politik -och samhälle som privat sektor.

Skydda företag från DDos attacker

Att ha ett säkert och tryggt skydd är A och O för den som vill undvika eventuella sabotage mot sin webbplats, oavsett om det handlar om mindre hackers-intrång eller välplanerade attacker med ödesdigra konsekvenser som påverkar företaget i allra högsta grad. Beroende på vilken budget man har att utgå från finns så klart olika alternativ för den som vill skydda sitt företag från DDosS-attacker. Det är dock oerhört viktigt att säkerställa att man investerar i rätt produkt för att undvika att ”kasta pengarna i sjön”. Idag är det av stor vikt att även som litet företag skydda sig mot externa angripare mot webben.

Molntjänster är idag en av företagens bästa lösningar för att skapa trygghet i arbetsvardagen, det ger personal möjlighet att jobba flexibelt och utan risk att mista information. Det är även effektivt på många plan då man kan befinna sig på olika platser och smidigt dela viktig information genom företagets molntjänster.

Avancerade program finns idag helt anpassade för den här nämnda typen av attacker med syftet inriktat mot en stor verksamhet och välbesökt server. Dagens programmerare och tekniska utvecklare lägger stor prioritet vid att ta fram effektiva lösningar för en tryggare arbetsvardag, men det ska så klart nämnas att även hackers är snabba med att hålla jämna steg. Alltså ännu ett bevis för att man som företag bör lägga stor vikt vid just skydd mot externa hot av detta slag. Att dessutom ha en snabb och effektiv uppkoppling, det vill säga en anslutning till internet med full kapacitet ökar man chanserna att klara sig undan hackers.

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Sambandet mellan smartphones och småföretag

Av , , Bli först att kommentera 0

Businessman checks the financial analysis

I dagens läge när de flesta, om inte alla, småföretag har utökat sin närvaro på internet genom webbsajter och sociala nätverk börjar många undra när de helt och hållet kommer att migrera till nästa stora scen: det mobila företaget. En bra smartphone är inte bara bra för företag ur kundsynpunkt, utan smartphones är ett bra verktyg för att sköta affärerna var man än befinner sig. Att som småföretagare investera i en prisvärd android är med andra ord en god idé.

Den digitala omvandlingen av konsumenterna är inte en process som genomfördes över en natt, men den avancerar framåt i obeveklig takt. Som med alla förändringsprocesser som påverkar konsumenterna har de stora multinationella företagen varit de första att anpassa sig och möta de nya kraven från konsumenterna. Påverkar denna förändringsprocess även småföretagen?

Svaret är ja. Det skulle vara dumdristigt av alla små och medelstora företag att tro att detta fenomen inte påverkar dem. Från det ögonblick konsumenternas digitala djupdykning är total och helt påverkar deras dagliga professionella och personliga aktivitet är det uppenbart att detta fenomen omfattar alla företag i alla sektorer. Kanske inte i samma utsträckning, men alla av dem har fått möjlighet att få ett verkligt mervärde för deras online strategi.

Detta betyder inte att alla små och medelstora företag ska ”bli galna” och montera sina e-handel appar eller producera en viral video. Allt passar inte alla. Behovet är dock bevisat för alla typer av företag att lägga en specifik vikt på den digitala strategin. Uttalandet ”internet är inte något för mitt företag” som tidigare ofta användes, funkar med andra ord inte längre.

Många studier påpekar ett förestående behov av småföretag att bli mobila. Nedan ger vi några skäl som kan stå till tjänst för att bättre förklara detta fenomen. Smartphones är ett bra verktyg för att sköta affärerna var man än befinner sig. Som mobilt företag kan du bland annat inför kunden:

  • Orientera globala strategier, bortom den lokala biten.
  • Vara ”på rätt plats vid rätt tidpunkt” när en potentiell kund nära dig är på väg att besluta sig om ett företag som ditt. Du kan då genom en ”show” på hans mobiltelefon visa bilder, videor och åsikter som talar väl om ditt företag. Detta kommer att öka din möjlighet att vinna nya kunder.
  • Vara mer tillgänglig, ta del av många applikationer, affärssökwebbplatser och platser, bordsbokningar, erbjudanden med mera.

Som mobilt företag kan du inför ditt företag:

  • Upprätthålla en ständig kommunikation med både framtida och nuvarande kunder.
  • I realtid övervaka allt som händer runt din verksamhet genom mobila appar.
  • Kunna ge snabba svar på frågor, åsikter, kundfrågor och så vidare.

Har du bestämt dig för att köpa mobiltelefon för att nå ut till dina kunder på ett bredare plan kan ZTE smartphone rekommenderas. ZTE blade är en prisvärd telefon för företag som klarar av alla de funktioner som är extra viktiga för småföretagaren.

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Hur molntjänster påverkar vår vardag

Av , , Bli först att kommentera 1

business-17686_1280

Tekniken har gått snabbt framåt genom åren och snabbare kommer den att bli. Molntjänster är ett samlingsnamn för de IT-tjänster som erbjuds genom internet. Framför allt syftar det på de funktioner som sköts från den egna datorn, där molntjänsten sköts av en annan. Exempel på sådana funktioner är bland annat datalagring och säkerhetskopiering.

Forskning har nu kommit fram till att molntjänster har en potential att påverka våra vardagliga liv genom att analysera, lagra och dela information. Det gäller både för jobbverksamheter och det personliga livet.

Molntjänster och företag 

För det första kommer relationen mellan företag och konsumenter att påverkas eftersom allt fler transaktioner kommer att bli internetbaserade, vilket sker via molntjänster. I säljaffärer där personlig kontakt krävs kommer kunderna redan kunna skapa sig en uppfattning av produkterna innan mötet, samtidigt som återförsäljare lättare kommer kunna reglera utbudet.

Nya företag och mindre marknader kommer betydligt lättare att kunna få en större spridning runt om i världen, istället för att begränsas till specifika områden. Det beror bland annat på att faktorer som infrastruktur inte behöver byggas upp inom företaget, utan kan istället användas som en tjänst via molnleverantörer, vilket i sin tur gör att det går snabbare att bygga en grund. Det går då lättare att komma ikapp de större verksamheterna.

Vidare kan den här typen av tjänster för företag av alla storlekar göra det enklare att effektivisera mängden av leverantörer. Det beror på att tjänsten hjälper verksamheten att integrera med bredare grupper av leverantörer, som leder till att det går lättare att ta hänsyn till oväntade krav och behov.

Slutligen kan utvecklingen av tjänster i molnet leda till att språkbarriärer reduceras inom företagsvärlden, vilket kan ske genom att till exempel omvandla röstmeddelanden till text. Dessutom kan ord komma att översättas direkt till andra språk med hjälp av funktioner som känner igen röster samt via översättningsprogram.

Molnbaserade tjänstr och privatpersoner 

Det finns även en rad fördelar med molnet som kan påverka det vardagliga livet för privatpersoner. En av de mest praktiska är bland annat att det kommer bli lättare att färdas i större sällskap i trafiken eftersom det via molnbaserade tjänster är möjligt att spåra varandra under färden. Det går att få information om var de andra fordonen befinner sig, kontrollera bränsleförbrukning och få reda på om problem uppstår på vägen genom en app som sänder ut varningar och information.

Andra fördelar med molnet är att det kommer att bli lättare att finna det man behöver i internetbaserade affärer. Tack vare molnet kommer inventeringen bli betydligt bättre och pålitligare. Köpare kommer också kunna matcha sina sökningar på konkurrerande hemsidor, vilket kommer att sätta press på företagen.

Ett av de mest praktiska användningsområdena med molntjänster i vardagslivet är att få tidiga notiser när åtgångsvaror i hemmet eller på jobbet håller på att ta slut. Det kan handla om allt från varningar på när batteriet håller på att ta slut i en bil som går på el till akuta utbildningsformer för hur man löser ett oväntat problem som uppstått.

De nämnda punkterna är bara ett axplock av de funktioner och lösningar som de olika tjänsterna i molnet kommer kunna bidra till, både inom verksamheter och i privata hushåll. Dessutom är tekniken ständigt under utveckling och nya användningsområden tillkommer frekvent. Sammanfattningsvis kommer alltså molntjänster att kunna underlätta livet för en väldigt stor grupp av människor inom en snar framtid.

Bli först att kommentera

Vilka mobiltrender kommer vi att se under 2016?

Av , , Bli först att kommentera 0

Mobile-trends-2016-

Här kan du läsa om nio trender inom den mobila världen som 2016 har att erbjuda. Tekniken går ständigt framåt och i år har vi massor av nyheter att se fram emot.

1. Nytt fokus på applikationer till olika slags plattformar
Vi kommer definitivt få se ett större engagemang från företag och verksamheter när det gäller synligheten i nya medier. Appar kommer bli vardag för de flesta typer av företag som önskar nå fler kunder på en hårt konkurrerad marknad.

Budget för teknisk utveckling av appar, som till exempel synkronisering med mobiler, kommer vara nödvändigt för företag. Det räcker inte att skapa appar för enbart vissa mobila system, utan det krävs att man ger tillgång till såväl Android, iOS och Windows.

2. Fokus på användarens känsla och upplevelse av användningen
I takt med en allt hårdnande konkurrens kommer företag behöva satsa såväl pengar, tid och resurser till att skapa levande upplevelser till sina kunder (befintliga såväl som potentiella). Det innebär att man inte får vara bakåtsträvande utan tvärtom, att man måste testa sig fram med olika tekniska lösningar för att slutligen hitta rätt format och kanal. Det kan vara allt från gränssnitt och stil till navigerande funktioner på tjänsten.

3. HTML 5 bubblar igång
Som de flesta nya lanseringar av system och tekniska lösningar har även den senaste HTML-standarden gått igenom ett par faser av misstag och buggproblem. Det tycks dock som att denna ”prövotid” är över och att vi detta år kommer se en mer stabil användning av standarden.

4. Sensorer som markerar position
Experter siar att nya typer av tekniker kommer tillkomma för att göra vardagen ännu smartare. Olika sensorkombinationer kommer tillsammans med speciella applikationer kunna ge oss helt nya typer av skräddarsydda tjänster till våra hem. För att nämna några exempel:

• Ljus och larm
• Elektronik och uppvärmning
• Matlagning (inställda och synkroniserade ugnsprogram)

5. Youtube – en leader
Idag är Youtube faktiskt internets näst största sökmotor direkt efter Google och det är bara Facebook som slår kanalen när det gäller antalet unika besökare. Alla trender tyder på att Youtube kommer att dominera sociala medier och då även reklam och PR eftersom videomarknadsföring idag är en global succé. Andra bubblande kanaler är bland annat:

• Pinterest
• Snapchat
• Dating-plattformar med avancerade funktioner som ger dig möjlighet att ”filtrera” genom modern teknik som baseras utifrån din vardag och dina personliga intressen.

6. Bärare/Wearables
Den nya generationen smart telefoni kommer snart sitta på var och varannan handled eller som andra kroppsburna enheter. Det kan vara allt från smarta klockor som tillverkas i samarbete med välkända varumärken och systemtillverkare som Android och Apple till fitnessarmband och klädsensorer. Kommunikationen sker direkt till telefonen med hjälp av applikationer som ger och tar emot information och data.

7. Mobilannonsering
Företag och varumärken som vill nå ut med sitt budskap kommer prioritera annonsering via mobila plattformar för att på bästa möjliga sätt integrera sin reklam i konsumenternas vardag. Det kan handla om allt från ökad synlighet genom annonsering i sociala medier till sms-kampanjer med särskilda annonserbjudanden till kunder. Även privatannonsering kommer att ledas bort från klassisk nätpublicering till annonsering på mobila plattformar såsom exempelvis applikationer.

För att hänga med i svängarna letar många företagare efter den bästa mobilen för att sköta den mobila annonseringen så smidigt som möjligt. Just nu pratas det mycket om zte mobiltelefoner. Den nylanserade ZTE blade v6 – en Android smartphone är kompatibel med den senaste teknologin. Den är dessutom inte skrämmande dyr. Vill man ha en telefon med framtida smartphone-egenskaper som lämpar sig bra för företagande och mobilannonsering är alltså zte:s nyare modeller prisvärda mobiler.

8. IoT
Mobiltelefonernas betydelse för IoT (Internet of Things) har en längre tid varit viktigt och vi ser innoverande funktioner som gör att våra smartphones synkar med annat i vardagen. Vi kommer att se ett ökat fokus på IoT både i vardagen och företagande – på hemmaplan kommer vi ha vårt hem ännu mer synkat och funktionellt samtidigt som fler typer av samarbeten mellan varumärken och tekniska utvecklare kommer bli vardagsmat.

9. Betalningssystem med telefonen
Vi kan redan se reklam på TV om bankernas nya fokus på att låta våra mobiler fungera som betalterminal. E-plånböcker kommer utvecklas ännu mer i år och smidigheten att betala kommer förbättras och framför allt vara en av utvecklarnas prioritet.

Det kommer automatiskt finnas säkerhetsrisker när systemet börjar sättas i praktik av vanliga konsumenter på daglig basis och förmodligen blir det en av 2016 års främsta utmaningar för utvecklarna inom mobiltekniken.

Ett spännande år
2016 kommer med andra ord att vara ett minst sagt spännande år vad gäller den mobila utvecklingen. Allt från bättre och smidigare synkronisering till utveckling av appar och mobil marknadsföring tyder på att den mobila tekniken blir allt starkare i år.

Bli först att kommentera

Lär dig spela fotboll med hjälp av appen eCoach

Av , , Bli först att kommentera 0

Elite__eCOACH

För den som vill få ut mer av sin fotbollsträning vid sidan av träningarna med laget finns det gott om alternativ att ta till sig. En av dem är en ny app på marknaden, som kan vara precis det du behöver för att få lite motivation och komma igång med din träning utanför fotbollsplanen.

Man kan säga att Quickplay eCoach app har två funktioner att uppfylla. För det första ska den vara ett hjälpmedel under dina fotbollsträning övningar och för det andra ska den bidra till ökad motivation, som alla vet är väldigt viktigt för att lyckas med sport. Du kan i princip använda appen varsomhelst; i parken, på tåget eller i skolan på rasterna. Appen är kompatibel med de flesta enheterna som smartphones och surfplattor.

eCoach har 30 olika fotbollsövningar i form av videor som du kan ta dig igenom i egen takt. Fokus ligger självklart på att utveckla spelarens teknik. Det passar både dig som vill hitta sätt att träna fotboll på egen hand och er som tränar i grupp. Passningsövning fotboll, bollkontroll och frispark är bara några exempel. Appen gör det även lätt för dig att hålla koll på dina framsteg. För varje träning får du mål som ska uppnås och när du väl klarat av en nivå får du gå vidare till nästa. Nivåerna består av nybörjare, spelare och PRO. Du kan ladda ner din eCoach app härifrån:

• Itunes (https://itunes.apple.com/de/app/quickplay-ecoach/id993502673?mt=8)
• Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=eCoach.eCoach)

Ett stort plus är självklart att appen är kompatibel med Quickplays rebounders. Du kan sätta upp deras rebounders, eller fotbollsvägg som de också kallas, på nolltid. Utöver rebounders finns det även andra fotbollstillbehör som bänkar, rebounder nät till fotbollsmål och annan fotbollsutrustning träning som du kan få nytta av.

Så, du har nu bestämt dig för att träna spela fotboll med hjälp av rebounders. eCoach fungerar med alla SPOT rebounders i Quickplays sortiment. Appen har ett inbyggt system som kallas för ”soft pass system”, vilket i princip betyder att när bollen väl studsar tillbaks till spelaren efter att den kommit in i reboundern så saktas bollens fart ner. Spelaren får därmed tid till att förflytta sig för att komma i rätt position för den återkommande bollen.

Många skulle nog hålla med om att det som lockar mest med appen är dess enkelhet. Den är ett bra träningsredskap fotboll. Du behöver inte heller vara särskilt tekniskt av dig så länge du vet hur man använder en mobil eller surfplatta. När appen fortfarande befann sig i teststadiet fick både fotbollsspelare och tränare pröva den. De flesta kunde konstatera att det underlättade för dem att kunna gå igenom vissa träningsmoment med sitt lag. De kunde även pausa en video eller återgå till ett tidigare moment om det visade sig att någon ville se om samma videoklipp igen.

Vad gäller individuella fotbollsspelare var responsen i princip densamma. Man kan titta på en övning, lägga ifrån sig telefonen i träningsväskan och direkt börja utföra övningen. Andra kände att de hade behov av att se om vissa övningar flera gånger och kunde därmed göra det utanför träningarna. eCoach är ett perfekt tidsfördriv om du sitter på bussen eller har lite tid över och vill gå igenom en övning igen.

ZTE Blade S6: Ett billigt alternativ till iPhone 6?

Av , , Bli först att kommentera 0

ZTE Blade S6

Vid första ögonkastet kan du få för dig att ZTE Blade S6 är en iPhone 6. Kanterna är avrundade och skalet ser ut att vara gjort av aluminium. Men det är här likheterna tar slut. ZTE mobiltelefoner är inga iPhones, utan som bäst en billigare kopia av telefonjätten med en baksida gjord av plast.

Ett billigare alternativ
Vi skulle säga att det blir rätt uppenbart att denna smartphone är till för konsumenter som inte vill slösa pengar på en iPhone eller Samsung. Köparen får dessvärre förvänta sig att kvalitén inte kommer att ligga på topp. Kinesiska ZTE marknadsför Blade S6 som en telefon som ska vara ”tillräckligt bra”. Den prestanda du får i telefonen ska vara till ett pris som är betydligt lägre än hos konkurrenterna. Denna produktkategori som ZTE har ställt sig in på är en väldigt liten marknadsandel i västvärlden. I Sverige har mobilmarknaden varit etablerad under flera år nu, och därför har fokus legat på de senaste telefonerna som Samsung och iPhone, som kan kosta flera tusenlappar. Men bland kunderna så märks detta inte oftast, då de flesta köp görs på avbetalning och med bundna abonnemang.

Med ZTE Blade smartphone ska du som sagt få mycket för lite pengar, strax under 3000 kr. Men om du nu inte är särskilt mån om att ha den absolut senaste modellen, så kan du faktiskt hitta liknande telefoner hos konkurrenterna. Oftast smartphones som funnits på marknaden ett tag och nu gått ner i pris.

Funktioner
Blade S6 ska vara den mest påkostade telefonen som företaget lanserat hittills. Den kommer utrustad med den senaste Android-versionen 5.0 Lollipop, en åttakärnig processor och en uppkoppling som görs genom 4G och wifi. Man kan spekulera över hur det kommer att se ut med framtida uppdateringar av Android. Men om vi utgår från vad ZTE gjort innan så ser det inte ut som om det är något som ligger på agendan hos denna tillverkare. I jämförelse med andra Android-telefoner kommer du inte att hitta en funktion för att söka upp nya Android-uppdateringar.

Något annat som utmärker ZTE Blade S6 är möjligheten till att ha två SIM-kort samtidigt i telefonen. En funktion som är ganska ovanlig i Sverige, medan det är väldigt vanligt bland mobiltelefoner i Asien. Med den ena SIM-korthållaren kan du bara ringa samtal och skicka SMS, medan den andra tillåter dig att använda alla tillgängliga funktioner som finns på telefonen. På det här sättet kan du bli nådd på två olika nummer.

Slutsats
Den slutsats vi kan dra är att ZTE Blade S6 inte är någon telefon som imponerar särskilt stort. Det faktum att telefonens design är rakt av en kopia av iPhone är något som kanske inte kommer tilltala många. Speciellt inte för Apples del. Om ZTE skulle lansera Blade S6 i USA skulle de med stor sannolikhet bli stämd av Apple på grund av designen. Men är du ute efter en helt okej telefon till ett attraktivt pris är det bara att slå till.

Spela fotboll i sommarvärmen – 10 tips

Av , , Bli först att kommentera 0

football

Solen gassar, det är varmt och kvavt ute och alla du känner ligger vid stranden – men inte du. Du älskar att lira boll så till den milda grad, att du tar på dig fotbollströjan istället för badkläderna. Du har högre mål än de flesta och siktar på en karriär inom sporten och vet att det kräver stort fokus, regelbunden träning och framför allt – viljan att utvecklas. Det innebär ofta att träna under utmanande förhållanden; fotbollen tar inte paus för varken regn eller sol! Nedan följer några tips för att hjälpa dig i sommarvärmen och utmana solens brännande strålar!

1. Drick.

Att dricka vatten är det viktigaste du bör göra om det är varmt ute. Du behöver vanligtvis dricka extra när du tränar och således ännu mer om det är varmt ute. När solen gassar svettas vi extra mycket och behöver ersätta vätskeförlusten.

Drick hellre mindre klunkar ofta än mycket på en gång. Kroppen svettas regelbundet och du mår bättre av att dricka regelbundet så att inte all energi går åt till att hantera den obalans som uppstår om du först blir uttorkad och sedan tillför kroppen stora mängder vätska.

Drick vatten – inte läsk som snarare torkar ur ännu mer. Dessutom ska du tänka på att dricka både före och efter träningen för att hålla kroppen i god balans.

2. Rätt tidpunkt.

På morgonen och kvällen är det oftast svalare, så förlägg träningen till den optimala tidpunkten då solen inte är så starkt.

3. Skuggan svalkar.

Även om de flesta fotbollsplaner saknar skugga, kan du lokalisera en plats i närheten dit du kan gå om det blir för varmt eller om du ska ta en paus. Parker är ett alternativ till en fotbollsplan om man vill hitta skugga.

4. Rätt fotbollsutrustning

I det här fallet är – förutom en fotboll – en keps eller något annat som skyddar mot solstrålarna att betrakta som korrekt utrustning. Det är dessutom extra viktigt att ha en fotbollströja på för att undvika att du bränner dig på överkroppen även om det kan vara frestande att spela utan då det är varmt. Att investera i en tröja som andas och som transporterar fukten från kroppen är en god idé. Bra skor är viktigt då fötterna gärna sväller lite i hetta.

5. Solskyddsfaktor

Träna inte utan! Dessutom är det en bra idé att välja en solskyddsprodukt med hög faktor då du lätt kan glömma bort tiden när du har roligt och tränar.

6. First-aid-kit

Ta med ett kit som innehåller plåster, alsolsprit, bomull, kompress, mm. Det är extra viktigt att skyndsamt åtgärda sår i värmen och hålla dem rena och fria från grus och annat som kan orsaka att de varar och inte läker.

7. Om du tränar själv

Att ha en mobiltelefon till hands är en livlina som är viktig om du tränar själv – skulle olyckan var framme. I stark värme kan du i värsta fall bli så pass påverkad att du behöver hjälp.

8. Träningsredskap

Nu när du har gjort det du kan för att skydda dig mot värmen, är det bara att sätta igång och ha kul. Tränar du själv, kan du koncentrera dig på att finslipa färdigheter du behöver utveckla, och detta kan du kanske göra på andra ställen än på fotbollsplanen. Du kan öva dig på att nicka, du kan förbättra din träffsäkerhet och benstyrka mot en vägg eller du kan träna på att fotbollsjonglera, dvs. kicka bollen med fötterna utan att tappa den.

Vill du öva att göra mål, kan du använda en ”fotball rebounder” (ett träningsnät som skickar tillbaka bollen när du skjuter in den i målet).

Att spela med andra är ett annat fantastiskt sätt att bli bättre och ett gyllene tillfälle att träna passningar och att öva på samarbete. Dessutom är det bättre att vara flera som tränar ur säkerhetssynpunkt.

9. Mental träning

Se värmen och hettan som en motståndare som du utmanar. Skapa inre bilder av vädret i huvudet, kanske iklädda motståndarlagets tröjor. Tänk på dina förebilder och hur du tror de skulle agera. Sätt upp korta mål som hjälper dig stå över frestelsen att strunta i träningen för att det är varmt eller att ge upp så fort det blir besvärligt. Dock är det viktigt att inte driva på för hårt så att du skadar dig istället för att du får ett bra träningspass!

10. Belöna dig

Belöna dig med en sval dusch, ett glas vatten med citron, en kall och nyttig smoothie eller ett härligt dopp när du varvat ned efter en varm sommarträning. Återhämtningsfasen är minst lika viktigt som själva träningen för att undvika skador.

Talang, träning och vilja – tre faktorer som skapar bra fotbollsspelare oavsett väder!

En smartphone är numera en nödvändighet snarare än en teknologisk dagslända

Av , , Bli först att kommentera 0

smartphones

Med en världsekonomi på nedgång är vi försiktigare med vad vi lägger pengar på. Vi köper färre saker och satsar mer på användbara prylar snarare än lyxvaror. Smartphones säljer dock som aldrig förr och verkar snarare öka i försäljning snarare än tvärtom. Smartphones är här för att stanna och har transformerats från en kul lyx pryl till en nödvändig och användbar vardagsvara.

Idag förväntas vi vara konstant tillgängliga. Vi ska svara på mail, samtal och sms med omedelbar verkan, vilket enkelt och smidigt går att göra i en smartphone. Den är lättare att transportera och hantera till skillnad från en dator eller en läsplatta. Det var inte så längesedan som vi betraktade mobiltelefoner och datorer som två olika företeelser men idag vill vi ha allt integrerat för att kunna finnas tillhands och för att kunna hänga med i sociala nätverk. Både som kommunikationsverktyg och som statussymbol är alltså en smartphone nästan oumbärlig.

Att välja rätt smartphone är inte en enkel sak då utbudet är stort. Tillbehör och appar finns i mängder och är att betrakta som färskvaror. Abonnemang med olika erbjudanden finns i stor variation och det gäller att läsa det finstilta och ha konsekvenserna av ett avtal klart för sig. Det är knivskarp konkurrens mellan de olika tillverkarna och avgörande för ett företag är kundernas uppmärksamhet, som är kortlivad och synnerligen förändringsbenägen.

Vilka är de största tillverkarna? Samsung, Apple och Xiaomi är de tre främsta. Lenovo kommer som nummer fyra, tätt följda av LG.  ZTE ( Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation) är likt Xiaomi, en av Kinas största mobiltillverkare och är idag är en av 10 världsledande företag i branschen. Vem vi väljer, avgörs av teknisk fakta i kombination med psykologiska faktorer (exempelvis grupptryck) samt genomtänkt marknadsföring av tillverkarna.

Utvecklingen går fort och tillverkarna vill nå ut (läs: sälja till) så många som möjligt. Unga kunder har varit snabbast att ta till sig smartphones då deras datorvana grundats från födseln. De äldre kunderna har inneburit en större utmaning för tillverkarna men tack vare enkel teknik och stor användarvänlighet ser vi numera smartphones på ålderdomshemmen. Möjligheterna för äldre användare kan ännu bara anas

Att köpa en smartphone är ofta en kostsam investering, speciellt om du söker den senaste modellen hos de största tillverkarna. Dels kostar själva telefonen och dels kostar abonnemang med diverse tillägg ytterligare kronor i månaden. Det går att köpa smartphones på nätet till en lägre kostnad och idag finns prisvärda smartphones av andra tillverkare eller fullt användbara smartphones som är lite mindre utrustade hos de stora aktörerna.

Det gäller att i förväg analysera hur just ditt behov ser ut innan du gör ett inköp av en ny smartphone så att du inte lockas att köpa något du egentligen inte behöver. Säljarna är specialutbildade för att snabbt få dig att slå till på ett köp och då kan det vara en god idé att köpa en smartphone på nätet där du i lugn och ro kan fatta ett eget och väl genomtänkt beslut.

Behöver du en bra kamera i din telefon? Är grafiken viktig? Använder du många appar? Behöver du kunna skriva och arbeta i olika dokument? Vill du kunna läsa e-böcker? Filmar du med telefonen? Ju bättre du analyserar dina behov, desto större chans har du att hitta den bästa android telefonen för just dig. Med tanke på att många abonnemang löper under ett par år, är förarbetet innan du slår till på en smartphone av yttersta vikt. Dessutom kommer du att använda din telefon dagligen, vilket är ett ännu starkare skäl till att förbereda dig väl.

Många skaffar en smartphone men tar sig inte tid att utforska alla möjligheter den erbjuder utan nöjer sig med att bara ringa, ta kort eller läsa mail. Idag är telefonerna så pass avancerade, att de fungerar som en slags minidator med de flesta funktioner som en vanlig dator erbjuder. Läs instruktioner, besök tillverkarens hemsida, hitta artiklar som handlar om din telefon, prata med andra användare, mm. för att bredda dina kunskaper om din smartphone så att du inte begränsas av okunskap.

Din smartphone kan användas för att, exempelvis, fjärrstyra ditt hem. Du kan styra belysningen hemifrån, tillika hemlarmet. Du kan ha brandvarnare kopplade till din telefon. Du kan koppla köksapparater till din smartphone och t. ex sätta på potatisen så att den är klar när du kommer hem från jobbet. Du kan göra bankärenden och få uppdaterade saldon. Du kan få minutuppdaterade väderprognoser.

Du kan…ja, det gäller att låta din smartphone hjälpa dig att utföra dina dagliga sysslor och att underlätta för dig att genomföra dina planer och att nå dina mål. Se till att du sitter vid rodret så att inte din smartphone jobbar emot dig – att uppnå en balans mellan behov och nöje är viktigt att sträva efter och betalar sig i längden.

Bli först att kommentera

Fotbolls träning och den rätta tekniken som skickar bollen i målet

Av , , Bli först att kommentera 1

football training

Spelar du fotboll, så vet vad som är allra roligast. Javisst, det är ju när trasan sitter som klistrad i ett fotbollsmål på motståndarlagets sida och det är du som gjorde det. I det fallet så måste man nästan alltid vara anfallsspelare, om det nu inte handlar om en hörna där det händer att till och med en back bli dagens målgörare. En sak som alltid behövs för att göra mål är mycket träning, och bra teknik. Detta får du genom att gång efter gång träna olika tekniska mönster som ger dig rutin.

Fotbollsutrustning och platser som kan användas för fotbolls träning

Ofta så tränas det redan på dessa olika tekniker som skapar bra anfallsspelare i den fotbollsklubb som du förmodligen redan är medlem i. Du kan även själv enkelt träna på att bli en bättre målspottare. Till detta behövs inte mycket utöver en fotboll och de skor du förmodligen redan har. En fotbollsplan har du förmodligen på närbeläget avstånd också, och då behövs det egentligen ingenting mera. Det kan dock vara så att du inte alltid vill, eller har tid att, gå till fotbollsplanen och då kan det behövas ett mobilt fotbollsmål eller en rebounder som snabbt kan komma på plats när känslan för träning dyker upp.

Med ett mobilt fotbollsmål som är stryktåligt och lätt att montera så kan du enkelt utföra din träning på gräsplätten utanför, och ofta så dyker det säkert upp någon kompis att träna med också som gör din fotbolls träning både roligare och effektivare. Dyker det inte upp, eller kanske inte finns, någon kompis i närheten så kan en rebounder och fotboll användas. En rebounder är som ett fotbollsmål, men skjuter tillbaka bollen igen. Detta gör att du enkelt kan slipa dina färdigheter på returskott, vilket är en av de vassaste teknikerna för att göra mera mål under fotbollsmatcher och fotbolls träning.

Förslag på effektiv fotbollsträning som klistrar trasan i säcken

Här listar vi några av de träningsmetoder som kan göra dig till en bättre fotbollsspelare och målgörare. Det enda som krävs är uthållighet och att repetera övningarna så att du behärskar dem till fullo, och vips så kan du utnyttja din fulla potential och kanske är det du som blir kungen på fotbollsplanen.

Individuell träning:

individual football training
Denna övning utför du med en rebounder. Övningen går ut på att ur olika vinklar träna på att placera skott i buren. Reboundern kommer att skicka tillbaka bollen ut på planen, och de gäller att vara snabb nog att hinna till returen för att ytterligare en gång spika kulan i kassen. En övning som kräver teknik, snabbhet och uthållighet. Något som alltid behövs under alla fotbollsmatcher.

Kompis träning:

group football training
Detta är en övning som kan utföras med en eller flera kompisar och ett fotbollsmål. Övningen baseras på passningsteknik i anfallsspel, och ska efter en eller flera passningar leda till ett bra läge för skott mot mål. Försök också att placera en av kompisarna som försvarare, för att under press efter mottagen passning klara att dribbla bort försvararen och sätta bollen snyggt placerad i målet.

Anfallsteknik i straffområdet:

Soccer Training
Detta är en övning som oftast kräver en fotbollsplan, samt många kompisar eller kanske hela laget under ordinarie träning. Utförandet bygger två lag, i detta fall försvarare i ena laget och anfallare i det andra. Som vanligt så skapas ett inspel, där det gäller att vara fritt placerad för mottagande av inspelet samt förmågan att kollra bort försvaret som leder till skott på mål.

Glöm aldrig bort uppvärmning och stretching

warmup stretching
Som vanligt så är det alltid lika viktigt med uppvärmning. Det spelar ingen roll om det gäller egen träning, fotbolls träning med klubben eller de viktiga matcherna. Uppvärmning är alltid lika viktigt, då det förbygger och förhindrar onödiga förslitningar och skador som kan leda till att din eventuella fotbollskarriär kan bli lidande eller till och med få ett abrupt slut.

Det är också lika viktigt med stretching efter dina träningar och matcher. Detta har en positiv inverkan på din smidighet, samtidigt som du minskar den smärta du alltid känner i dina muskler efter ett träningspass eller match där du verkligen gett allt. Utan den viktiga stretchingen, så leder detta i längden till en kompaktkroppsbyggnad och minskad rörelsefrihet vilket gör att du helt enkelt kommer att bli långsammare på planen. Något som du vill förhindra, när du siktar på en karriär inom fotboll.