blogg

informativ nyheter

En smartphone är numera en nödvändighet snarare än en teknologisk dagslända

smartphones

Med en världsekonomi på nedgång är vi försiktigare med vad vi lägger pengar på. Vi köper färre saker och satsar mer på användbara prylar snarare än lyxvaror. Smartphones säljer dock som aldrig förr och verkar snarare öka i försäljning snarare än tvärtom. Smartphones är här för att stanna och har transformerats från en kul lyx pryl till en nödvändig och användbar vardagsvara.

Idag förväntas vi vara konstant tillgängliga. Vi ska svara på mail, samtal och sms med omedelbar verkan, vilket enkelt och smidigt går att göra i en smartphone. Den är lättare att transportera och hantera till skillnad från en dator eller en läsplatta. Det var inte så längesedan som vi betraktade mobiltelefoner och datorer som två olika företeelser men idag vill vi ha allt integrerat för att kunna finnas tillhands och för att kunna hänga med i sociala nätverk. Både som kommunikationsverktyg och som statussymbol är alltså en smartphone nästan oumbärlig.

Att välja rätt smartphone är inte en enkel sak då utbudet är stort. Tillbehör och appar finns i mängder och är att betrakta som färskvaror. Abonnemang med olika erbjudanden finns i stor variation och det gäller att läsa det finstilta och ha konsekvenserna av ett avtal klart för sig. Det är knivskarp konkurrens mellan de olika tillverkarna och avgörande för ett företag är kundernas uppmärksamhet, som är kortlivad och synnerligen förändringsbenägen.

Vilka är de största tillverkarna? Samsung, Apple och Xiaomi är de tre främsta. Lenovo kommer som nummer fyra, tätt följda av LG.  ZTE ( Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation) är likt Xiaomi, en av Kinas största mobiltillverkare och är idag är en av 10 världsledande företag i branschen. Vem vi väljer, avgörs av teknisk fakta i kombination med psykologiska faktorer (exempelvis grupptryck) samt genomtänkt marknadsföring av tillverkarna.

Utvecklingen går fort och tillverkarna vill nå ut (läs: sälja till) så många som möjligt. Unga kunder har varit snabbast att ta till sig smartphones då deras datorvana grundats från födseln. De äldre kunderna har inneburit en större utmaning för tillverkarna men tack vare enkel teknik och stor användarvänlighet ser vi numera smartphones på ålderdomshemmen. Möjligheterna för äldre användare kan ännu bara anas

Att köpa en smartphone är ofta en kostsam investering, speciellt om du söker den senaste modellen hos de största tillverkarna. Dels kostar själva telefonen och dels kostar abonnemang med diverse tillägg ytterligare kronor i månaden. Det går att köpa smartphones på nätet till en lägre kostnad och idag finns prisvärda smartphones av andra tillverkare eller fullt användbara smartphones som är lite mindre utrustade hos de stora aktörerna.

Det gäller att i förväg analysera hur just ditt behov ser ut innan du gör ett inköp av en ny smartphone så att du inte lockas att köpa något du egentligen inte behöver. Säljarna är specialutbildade för att snabbt få dig att slå till på ett köp och då kan det vara en god idé att köpa en smartphone på nätet där du i lugn och ro kan fatta ett eget och väl genomtänkt beslut.

Behöver du en bra kamera i din telefon? Är grafiken viktig? Använder du många appar? Behöver du kunna skriva och arbeta i olika dokument? Vill du kunna läsa e-böcker? Filmar du med telefonen? Ju bättre du analyserar dina behov, desto större chans har du att hitta den bästa android telefonen för just dig. Med tanke på att många abonnemang löper under ett par år, är förarbetet innan du slår till på en smartphone av yttersta vikt. Dessutom kommer du att använda din telefon dagligen, vilket är ett ännu starkare skäl till att förbereda dig väl.

Många skaffar en smartphone men tar sig inte tid att utforska alla möjligheter den erbjuder utan nöjer sig med att bara ringa, ta kort eller läsa mail. Idag är telefonerna så pass avancerade, att de fungerar som en slags minidator med de flesta funktioner som en vanlig dator erbjuder. Läs instruktioner, besök tillverkarens hemsida, hitta artiklar som handlar om din telefon, prata med andra användare, mm. för att bredda dina kunskaper om din smartphone så att du inte begränsas av okunskap.

Din smartphone kan användas för att, exempelvis, fjärrstyra ditt hem. Du kan styra belysningen hemifrån, tillika hemlarmet. Du kan ha brandvarnare kopplade till din telefon. Du kan koppla köksapparater till din smartphone och t. ex sätta på potatisen så att den är klar när du kommer hem från jobbet. Du kan göra bankärenden och få uppdaterade saldon. Du kan få minutuppdaterade väderprognoser.

Du kan…ja, det gäller att låta din smartphone hjälpa dig att utföra dina dagliga sysslor och att underlätta för dig att genomföra dina planer och att nå dina mål. Se till att du sitter vid rodret så att inte din smartphone jobbar emot dig – att uppnå en balans mellan behov och nöje är viktigt att sträva efter och betalar sig i längden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.