blogg

informativ nyheter

Sambandet mellan smartphones och småföretag

Businessman checks the financial analysis

I dagens läge när de flesta, om inte alla, småföretag har utökat sin närvaro på internet genom webbsajter och sociala nätverk börjar många undra när de helt och hållet kommer att migrera till nästa stora scen: det mobila företaget. En bra smartphone är inte bara bra för företag ur kundsynpunkt, utan smartphones är ett bra verktyg för att sköta affärerna var man än befinner sig. Att som småföretagare investera i en prisvärd android är med andra ord en god idé.

Den digitala omvandlingen av konsumenterna är inte en process som genomfördes över en natt, men den avancerar framåt i obeveklig takt. Som med alla förändringsprocesser som påverkar konsumenterna har de stora multinationella företagen varit de första att anpassa sig och möta de nya kraven från konsumenterna. Påverkar denna förändringsprocess även småföretagen?

Svaret är ja. Det skulle vara dumdristigt av alla små och medelstora företag att tro att detta fenomen inte påverkar dem. Från det ögonblick konsumenternas digitala djupdykning är total och helt påverkar deras dagliga professionella och personliga aktivitet är det uppenbart att detta fenomen omfattar alla företag i alla sektorer. Kanske inte i samma utsträckning, men alla av dem har fått möjlighet att få ett verkligt mervärde för deras online strategi.

Detta betyder inte att alla små och medelstora företag ska ”bli galna” och montera sina e-handel appar eller producera en viral video. Allt passar inte alla. Behovet är dock bevisat för alla typer av företag att lägga en specifik vikt på den digitala strategin. Uttalandet ”internet är inte något för mitt företag” som tidigare ofta användes, funkar med andra ord inte längre.

Många studier påpekar ett förestående behov av småföretag att bli mobila. Nedan ger vi några skäl som kan stå till tjänst för att bättre förklara detta fenomen. Smartphones är ett bra verktyg för att sköta affärerna var man än befinner sig. Som mobilt företag kan du bland annat inför kunden:

  • Orientera globala strategier, bortom den lokala biten.
  • Vara ”på rätt plats vid rätt tidpunkt” när en potentiell kund nära dig är på väg att besluta sig om ett företag som ditt. Du kan då genom en ”show” på hans mobiltelefon visa bilder, videor och åsikter som talar väl om ditt företag. Detta kommer att öka din möjlighet att vinna nya kunder.
  • Vara mer tillgänglig, ta del av många applikationer, affärssökwebbplatser och platser, bordsbokningar, erbjudanden med mera.

Som mobilt företag kan du inför ditt företag:

  • Upprätthålla en ständig kommunikation med både framtida och nuvarande kunder.
  • I realtid övervaka allt som händer runt din verksamhet genom mobila appar.
  • Kunna ge snabba svar på frågor, åsikter, kundfrågor och så vidare.

Har du bestämt dig för att köpa mobiltelefon för att nå ut till dina kunder på ett bredare plan kan ZTE smartphone rekommenderas. ZTE blade är en prisvärd telefon för företag som klarar av alla de funktioner som är extra viktiga för småföretagaren.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.