Dax för omstart..

Av , , Bli först att kommentera 0

Efter ett längre uppehåll så tänkte jag sparka igång denna blogg igen..

image

Och vad kan vara lämpligare än att lägga till mina älskade nytillskott till familjen.

 

Bli först att kommentera

Arizona och mexikanerna.

Av , , Bli först att kommentera 0

Sitter och tuggar på lunchen med jag tittar igenom dagens DN. Fler delar den försvunna kvinna, fler vargar skjutna, snart blir vi cyberattakerade. Ja det mesta är ganska som vanligt.

SÅ kommer ett repotage från USA, ett land med väl är synonymt med fattigdom och arbetslöshet idag. Reptaget handla om de tuffare regler mot illegala invandrare som införts, det "värsta" var att om polisen fann misstanke så kunde de kontrollera den som de ville. Detta gjorde att illegala invandrar antingen höll sig undan eller flydde. Vilket troligen var syftet med just den lagen förvisso.. Nå till repotagets kärna, det var numera synd om affärsinnehavarna som tydligen hade sin största inkomstkälla i de illegala imegranterna. Man kan tänka sig att inte flyende mexikaner har säckar med guld med sig så samtidigt som de var goda kunder jobbade de förhoppningsvis svart åt samma personer, förhoppningsvis eftersom annars är det bara narkotikasmuggling som kan ge inkomster.

Så min slutsats av artikeln var:

Affärerna gick dåilgt för de svartavlönade lämnar inte igen pengarna till de som betalade ut dem

De som är kvar kan alltså numer slåss på en rättvis arbetsmarknad då lönedumpning inte blir aktuell då själva dumparna dragit.

 

På  det hela så har jag svårt se skadan med lagen, snarare skulle en liknande lag kunna göra gott på fler ställen. För visst är det ok att legitimera sig för att minska kriminalitet?!!?

Bli först att kommentera
Etiketter:

Kallt ändå

Av , , Bli först att kommentera 0

Idag säger termometern att det är cirkus 7 grader under nollan, men jag tycker det känns kallare än så :/ Lite av en grej med denna vinter, snabbt vart det kallt, så någon varm dag och kallt igen. Detta pågår om och om igen så jag hinner aldrig vänja mig.

Nog gnällt om det omöjliga ! 

Dagens ämne.

Umeå – Komunledning – Parkering – 2014

Hur är det egentligen tänkt (eller snarare ställt) ?

Om man bygger en massa skrytbygge och "klipper" vägen efter kajen, hur ska man då kunna komma tillrätta med den allt för höga belastningen på Storgatan?

Nu ligger alltså ett badhus i startgroparna, ett ställe som LH hoppas ska dra folk till centrum (han har uppenbarligen inte varit och badat i Ö-vik, efter badet orkar man bara krypa till bilen och åka hem). Detta utan att det finns en idag fungerande parkeringslösning. Hur ska då det gå med ännu fler som vill in i Centrum? Sedan kommer nästa dråpslag, hälften av kajens parkeringar, dessutom den enda riktigt stora "arena" som vi har, ska bli skrytbygge. En av två genomfarter mellan västra och östra kyrkogatan stängs och som lök på laxen höjs parkeringsavgifterna. Idag cirklar bilar hela tiden påjakt efter obefintliga lediga platser. 

Om man har ett intresse av ett fungerande Centrum så börjar man med att lösa parkeringsfrågan. Det är knuten till miljöproblemen, till olyckor och till minskad närvaro av konsumenter i Centrum. Kan en person snabbt och enkelt parkera för att sedan gå till den del av Centrum som intresserar, med rinliga avstånd då faktiskt många handlar och vill ha detta med sig, så avlastas både gator och miljö. Genom att ha det på det sätt som är idag så blir det bara värre med både skryt och bad-hus.

Kan någon stackare med minsta eftertanke försöka använda cellerna till annat än fundera över nästa fria affärslunch? Snälla!!

 

Spela..

Av , , Bli först att kommentera 0

Hittade ett spel på FB som passade mig..

 men……

Bli först att kommentera
Etiketter:

Tv-serier, gratis från USA

Av , , Bli först att kommentera 0

Idag så stötte jag på en länk på FB, men i slutet av länken stod det att min ursprungsland var ogiltigt..

Nå eftersom jag har en nära och kär vän i Google så gav det vid hand att man kunde lösa "problemet" med hjälp av http://anchorfree.com/

En liten installation och så försvann det fula ordet ogiltigt.. 🙂

NU ett riktigt nytt avsnitt av Bones!

I övrigt så har livets hjul rullat på in i detta nya år, jobbet börjar så sakta komma igång, jag har lyckats slipa ner min vänstra tumme och en skoter har införskaffats 🙂

2 bra av tre är inte så illa !!

Idag väntar Repskapet på Idun innan kvällen arbete, bara så många motioner inför kongressen att läsa igenom. Många intressanta, kanske inte alla i mitt gillande men eftersom jag tillhör en minoritet i förhållande till ex. VUV så är det inte så konstigt.

Over and out..

Bli först att kommentera
Etiketter:

Bygg Max och dess reklam…

Av , , Bli först att kommentera 0

Hur har de lyckats missförstå så fel som de gör egentligen?

Den snickare eller hantverkare eller verkstadsägare eller vad man nu är som inte har en del av sin inkomst via vidareförsäljningen av materialen har ju antingen allt för bra ekonomi eller missat något vitalt.

Att köpa en produkt som minskar ens arbetsinsats samtidigt som den gör en överflödig- dessutom så göra det för att kunden ska få materialet billigare än om han handlat det själv?

Vart är världen påväg egentligen??

En hantverkare bör se om sitt och sälja sin kunskap, inte köpa färdiga legosaker som kunden själv kan smälla upp. Det är som om du beställer ett lösvirkeshus och det kommer ett prefabricerat och snickaren river plasten av det… är det yrkesstolthet?

 

Idag fyller jag år och har lagat mina egna tårtor, det fyller mig med stolhet, även om det kan vara nog så gott med konditoriversionen…

 

Over and out!

Take Care..

Be careful out there..

Nu ska vi nämligen släcka alla lampor och släppa fram freddy på gatorna i sommar…

Cykelskjul kollapsade av snöras på Lilljansberget

Av , , 1 kommentar 0

Är det någon av de drabbad som vill avyttra sin mosade cykel kan jag tipsa om följande epostadress: [email protected]

Köper eller hämtar cyklar och cykel liknande företeelser.

 

1 kommentar
Etiketter:

LAPHROAIG on the move.

Av , , 1 kommentar 0

På kort tid har antalet fyrbenta väner i familjen decimerats till blott en, en  röd vacker men väldigt speciell dam, Lilla Mathilda.

Han har haft lite strul med de söta små tassarna och matte har köpt något att smörja med som ska ge gott resultat, och medan det sker så går hon omkring och lämnar en känsla av LAPHROAIG.

Först ger hon en intensiv känsla av träbåt och med det sommar fiskare och kustlandskap, sedan så blir det samma, milda kanske inte är rätt ord, känsla som när man har ett gott glas framför sig.

Lilla vackra söta knasig hund som aldrig varit ensam är det nu, fast samtidigt så är det så många som ger kärlek ännu mer, om det går, till henne.

1 kommentar
Etiketter:

Gravöl

Av , , 1 kommentar 0

Kvällens öl är med mitt lilla hjärta i tanken.

Idag har vi tankat och åkt många minuter… bara för att Zazo älskade bilen så mycket.

Det var många som passerade, men mest tror jag han älskade den gamla scorpan som han sov många timmar i framsätet på… och den rostiga gamla Izusin som vi tog ut i skog och mark.. Golfen som som många kvällar och nätter tog oss från täfteå´s bästa plats "Banken"

Många mil delade vi fordon med varandra…

Åh gud vad jag älskade den lilla vovven!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

1 kommentar
Etiketter:

Zazo är borta nu, somnade stilla in under natten.

Av , , 2 kommentarer 0

Den senaste tiden har han magrat men varit glad och igår hade han sin sita kväll med oss. En fin kväll med mat och godsaker.

Under natten somnade han stilla in nedanför sängen som han alltid älskade att ligga.

Att han så snart efter Ozzy skulle lämna oss var inte något somvarit väntat, men inte heller helt otänk.

Nu får han iaf skutta med en undrbar kompis i rengbågslandet, Ozzy kommer att bli att bli väldigt lycklig se honom det är jag säker på.

Hej då min älskade vapenbroder och närmaste vän.

R I P

2 kommentarer