Arizona och mexikanerna.

Sitter och tuggar på lunchen med jag tittar igenom dagens DN. Fler delar den försvunna kvinna, fler vargar skjutna, snart blir vi cyberattakerade. Ja det mesta är ganska som vanligt.

SÅ kommer ett repotage från USA, ett land med väl är synonymt med fattigdom och arbetslöshet idag. Reptaget handla om de tuffare regler mot illegala invandrare som införts, det "värsta" var att om polisen fann misstanke så kunde de kontrollera den som de ville. Detta gjorde att illegala invandrar antingen höll sig undan eller flydde. Vilket troligen var syftet med just den lagen förvisso.. Nå till repotagets kärna, det var numera synd om affärsinnehavarna som tydligen hade sin största inkomstkälla i de illegala imegranterna. Man kan tänka sig att inte flyende mexikaner har säckar med guld med sig så samtidigt som de var goda kunder jobbade de förhoppningsvis svart åt samma personer, förhoppningsvis eftersom annars är det bara narkotikasmuggling som kan ge inkomster.

Så min slutsats av artikeln var:

Affärerna gick dåilgt för de svartavlönade lämnar inte igen pengarna till de som betalade ut dem

De som är kvar kan alltså numer slåss på en rättvis arbetsmarknad då lönedumpning inte blir aktuell då själva dumparna dragit.

 

På  det hela så har jag svårt se skadan med lagen, snarare skulle en liknande lag kunna göra gott på fler ställen. För visst är det ok att legitimera sig för att minska kriminalitet?!!?

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.