Jalometalli Metal Music Festival 2009

Festival…JAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
Ungefär så peppad som raden ovan har jag alltid varit sedan min första festival (*läs: icke stadsfester etc.) Hultsfred Festivalen 1997.
Hultz (som vi kallar det på Norrbottniska) var en kul & bra festival i mitten/slutet på 90-talet, nu kan jag ju iof sig inte uttala mig om hur den varit efter år 2000 men den verkar ju iaf. inte gått så bra de senaste åren.
1997 fick jag uppleva The Prodigy som är ett av de få icke Hårdrock/Metal band jag lyssnar på.
Andra band 1997:
Rage Against the Machine, Biohazard, Apocalyptica, Rammstein, Wolfpack, Entombed, Tiamat, Breach mfl.
1998 fick jag uppleva Black Sabbath med Ozzy….kärlek!!
Andra band 1998:
Misfits, Paradise Lost, Dark Funeral mfl…

Gud förbannat artisterna nämnda ovan är ju bara en bråkdel av de som uppträdde på Hultsfred ’97-’98 och ju mer jag glor på artistlistan desto argare blir jag på mig själv i och med att man var så jävla inskränkt i ung ålder.
Tror nog att mitt Hultsfred ’97-’98 hade kunnat sett väldigt annorlunda ut i dagens läge ifall jag kunde åka tillbaka i tiden, hade nog kollat in :Nick Cave & The Bad Seeds, Peace Love & Pitbulls,  Placebo, 16 Horsepower, Covenant (Sve) mfl.

Förra sommaren var faktiskt  den enda sommaren sedan Hultz ’97 som jag inte var på en festival (iom att stadsfester så som Skelleftefestivalen och Trästocksfestivalen inte räknas)
Om ni undrar vad jag sysslat med för festival sen Hultz så är det Wacken Open Air sedan 1999.
I år är det dock dags igen att dra på festival igen och nu bär det av mot Finland.

Jalometalli Metal Music Festival  14-15 Augusti 2009
En smal men i min smak helt underbar festival…

NP:Feral – Welcome to the Graveyard

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.