Välkommen till kyrkogården


Feral – "Welcome to the Graveyard" Demo 2009
Låtlista:
01. Once inside the Tomb
02. The Deathbog
03. Welcome to the Graveyard
04. The Curse of the Casket
05. Behead the Crucifix
Speltid: 22:07

Feral, bandet från Norsjö som startade som ett dåligt skämt i slutet på 2002 under namnet Valmer & Hook är anno 2009 allt annat än ett dåligt skämt.
"Welcome to the Graveyard" är bandets andra demo sedan debuten "Graverobber" som släpptes 2007 och mycket har hänt sen dess, nu refererar jag inte till att det bytts gitarrister genom åren utan till sjävla soundet. Om jag skall vara helt ärlig så fastnade jag aldrig riktigt för "Graverobber" demot medans  "Welcome to the Graveyard" satt som en iskall öl i bastun redan vid första genomlyssningen. Demot har mixats och mastrats av Ronnie Björnström (Hate Ammo,Bone Gnawer, Ribspreader mfl.) vilket borgar för ett toppenljud som passar Feral som hand i handske.
Av de fem låtarna som demot erbjuder så är det endast en låt som inte riktigt får mig att gunga fram och tillbaka på stolen, "The Deathbog". Låten i sin helhet är en gungig historia men kan hända att det är den enerverande melodislingan i början på låten (som även återkommer i låten) som förstör allt för mig.
Detta leder också till slutbetyget för denna demo som är bland de bättre demos som jag hört på senare år, äkta Svensk tunggung döds av rang…

4 av 5 möjliga begravningar…
www.feral.se | www.myspace.com/feralswe

Bandet släppte även i dagarna en video till titelspåret "Welcome to the Graveyard" som finnes att bevittna genom att klicka på bilden nedan.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.