Skivtips från Arkivet: Inquisitor

 "Skivtips från Arkivet" är en ny kategori som kommer att återkomma veckovis efter nyår. Konceptet är simpelt, varje vecka så plockar jag något ur min skivsamling som förtjänar lite extra uppmärksamhet, och skivsamlare som jag är så finnes det en hel del av denna vara att gräva fram. Jag tjuvstartar dock denna vecka med följande tips:Skiva: Inquisitor-"Walpurgis – Sabbath of Lust"
Bolag: Shiver Records
Utgivningsår: 1996

Nederländska Inquisitor bildades i December 1992 ur spillrorna av Thrash Metal bandet Desultory [’90-’92] (ej att förväxla med Stockholms Death Metal bandet med samma namn). Till skillnad från Desultory så ville Inquisitor spela en argare och mer extrem form av metal vilket resulterade i Thrash influerad dödsmetall med vansinnig sång framfört av Alex Wesdijk. Sången är svår att förklara, vansinnig är dock en relativt bra förklaring, ljus raspig pipa som ibland övergår till klassiska Thrash skrik.

"The vocals made the CD very original, the singer grunts, screams, cries, peeps etc, and he even had time to smoke his bong in between !!! Most people were very impressed by the vocals, they are insane !!" [Wim van der Walk, trummis i Inquisitor]


Inquisitor anno 1995-1996
Hans Pos-Bass, Alex Wesdijk-Vocals, Erik Sprooten-Guitar, Wim van der Walk-Drums
 

Inquisitor släppte två demos, "Blasphemous Accusation" 1992 & "Your Pain Will Be Exquisite" 1994 (Det förstnämnda demot kan hittas på Bestial Mockery/Inquisitor splitten "Bestial Satanic Sacrifice" som släpptes 2007 av Division 666).
I Maj 1996 släpptes bandets debut  "Walpurgis – Sabbath of Lust" på belgiska Shiver Records. Och för att göra en lång historia kort så blev det strul i bandet under 1996 (som det så ofta kan bli i musikbranschen). Erik som under 1996 spelat som turnegitarrist med belgiska Ancient Rites bestämde sig för att bli fast medlem i bandet. Wim van der Walk valde att fortsätta med bandet utan sångaren Alex samtidigt som Hans tog över sången, en ny gitarrist värvades också vid namnet Rob Oorthuis. Bandet valde att sparka Hans samt byta namn till Centurian i.o.m. den nya hårdare inriktningen bandet tagit. Man kan dock hitta Inquisitor låten "Damnation For The Holy" på Centurian’s första Demo "Of Purest Fire" 1997.


INQUISITOR 1992 – 1996 [R.I.P]

Hittar tyvärr varken någon officiell eller inofficiell Myspace sida för bandet men för er som är nyfikna så finnes det en möjlighet att höra bandet på Youtube

Inquisitor @ Metal-Archives.com

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.