House of Metal 2010 del.5

Idag kl 13.00 presenterade House of Metal resterande band till 2010 års upplaga.

Dagens press-release bestod  mest av mer eller mindre lokala samt mindre akter med undantaget Marduk. 22 band samt tre lokala coverband är kontentan av ett långt arbete för House of Metal’s ledning, personligen så är jag nöjd med uppsättningen men det finns ju dock alltid mer att önska, men jag är nöjd med det jag får. Ett bra argumentet till alla pessimister är ju faktiskt:
-Jamen om det nu är så jävla dålig line-up, gör en egen festival och se hur jävla lätt det är.

En snabbresumé av resterande band som skall lira under House of Metal 2010:

MARDUK – www.myspace.com/truemarduk
Även fast att jag sett detta band otaliga gånger, senast förra året på MINUS 30° festivalen i Luleå så ser jag framemot att bevittna de än en gång under HoM 2010.


LESRA – www.myspace.com/lesra
Det känns som att detta lokala band spelat minst en gång i veckan på diverse lokala scener den senaste tiden, jag skippade alla spelningar men tänkte glo in de på HoM.


RAINXEED – www.myspace.com/reinxeednorth
Detta power metal band har enligt biografin släppt 2 plattor och en 3:dje är på G, på skiva låter de som vilket dussin power metal band som helst men de gör det kompetent, frågan är dock om de kan leverera samma "kvalité" live?

 
CYNICAL HATRED www.myspace.com/cynicalhatred
Detta Sundsvalls band erbjuder inget nytt till scenen men lirar en skön mix av döds och black, kan mycket väl hända att jag kollar in dessa snubbar.


APOCALYST – www.myspace.com/apocalystswe
Ett band med en logga som mest liknar ett misslyckat försök att hänga upp en tavla på väggen. Skämt åsido, ett lovande band med ett gäng lokala ynglingar, sången suger på demot men kanske det låter bättre live på scen, jag är nyfiken.


8-POINT ROSE – www.myspace.com/8pointrose
Typisk "Bandit Rock" musik, faller mig inte alls i smaken, men de kommer nog att dra till sig en publik fast att jag planerar att hålla mig så långt borta som möjligt.


ONE ARM SHORT – www.myspace.com/onearmshort
One Arm Short representerar allt jag avskyr från staterna när det kommer till musik, en mix av metal, hardcore och college punk/punk.


COLDSPELL – www.myspace.com/coldspellsweden
AOR/Progressiva metallgenen i mig diggar detta, missade bandets senaste spelning i Umeå och ser framemot att kolla in de under HoM 2010.


THREE MINUTES MADNESS – www.myspace.com/threeminutemadness
Hjärnan ville skrika Takida när jag hörde detta band första gången men riktigt så illa var det inte, lite mer Seattle och hårdare tongångar har de. Kommer nog inte att bevittna detta band  om det inte är så att jag drabbas av tilfällig sinnesförvirring under  HoM 2010 och vill lyssna på "Bandit Rock" musik.


RAGING STEEL – www.myspace.com/ragingsteelswe
Ett av de bättre lokala old-school thrash metal banden.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. fredde

  blir intressant i år , håller förresten inte med om apocalyst , såg dom live på metalgalaxy riktigt bra sång , mycket bättre än demon.

 2. Tommi Konu

  Svar till fredde (2010-02-08 10:17)
  Vad håller du inte med om?
  Att loggan ser ut som ett misslyckat försök att hänga upp en tavla på väggen eller att sången suger på demot?
  Antar att du syftar på sången;) Jag tycker att sången är konstigt/dåligt mixad på demot men skrev även att jag ser framemot att se detta band live för att sången är säkert bättre live.

 3. fredde

  loggan kan förbättras , men ja sången , han var väldigt bra live och hade bra ös , så hoppas dom är taggade till house of metal!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.