100 skivor till samlingen 100-96

Jag är en gedigen skivsamlare, även om det händer att jag ibland införskaffar mig ett album eller två i digitalt format via internet. Detta sker dock oftast endast i syfte att få ett smakprov av bandet/skivan i fråga. Om jag gillar det jag hör så hamnar skivan på inköpslistan (som just nu tyvärr innehåller minst ett 100-tal skivor) och införskaffas till samlingen vid tillfälle.

Jag har länge funderat på att sätta ihop följande lista över 100 skivor som jag tycker alla borde ha i sin samling men upptäckte direkt att det inte var så lätt att välja ut 100 skivor från en samling på dryga 1000 album, vid första gallring hamnade jag strax under 200 skivor. Ni kommer säkert att uppleva att det saknas självklara skivor på listan, det vet jag att jag kommer att göra i alla fall i.o.m att jag inte äger alla skivor som känns självklara i en samling.

Fem skivor i veckan är i allafall vad jag tänker bjuda på under de kommande 20 veckorna så det är väl lika bra att köra igång med plats 100 till 96.

#100
Artist: Amorphis
Album: Tales from The Thousand Lakes
Skivbolag: Nuclear Blast
Utgivningsår:
1994
Motivering:
Amorphis introducerade med sitt andra album en härlig blandning av Death/Doom fyllt med melodier som förde tankarna till den finska naturen. Melankoliskt men samtidigt med inslag som närmare för tankarna till band som The Doors.

#99
Artist: Cradle of Filth
Album: The Principle of Evil Made Flesh
Skivbolag: Cacophonous Records
Utgivningsår:
1994
Motivering:
Innan Cradle of Filth introducerade metalvärlden för ett överflöd av merchandise i form av tröjor, koppar, kalsonger, tändare, nappflaskor etc. så introducerade de även ett helt eget sound vilket är värt att ge bandet credd för.

#98
Artist: Impaled Nazarene
Album: Latex Cult
Skivbolag: Osmose Productions
Utgivningsår:
1996
Motivering:
Nuclear War Metal? Vad är det och vem bryr sig egentligen? En petitess när det kommer till dessa galna finnar och deras fjärde album i form av "Latex Cult". Black Metal med punkattityd och låtar som "1999: Karmageddon Warriors",  "Mötörpenis" & "When All Golden Turned to Shit".

#97
Artist: Sacrilege
Album: Lost In The Beauty You Slay
Skivbolag: Black Sun
Utgivningsår:
1996
Motivering:
Ett band från Göteborg som tyvärr försvann i mängden när boomen av melodiös dödsmetall härjade som störst. Fick oftast OK recensioner men jämfördes alltid med "storebröderna" i In Flames, Dark Tranquillity & At The Gates etc. Dock är detta i mitt tycke en av de mest bortglömda juvelerna från denna tidsepok.

#96
Artist: Sentenced
Album: North from Here
Skivbolag: Spinefarm Records
Utgivningsår:
1993
Motivering:
Innan vemodet infann sig i Sentenced lägret så sprudlade bandet verkligen av energi vilket kan höras på denna härliga platta som närmast för tankarna till band som Atheist (US) mfl.
"North from Here" är en uppvisning av teknisk melodiös dödsmetall med en tesked black metall känsla.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.