100 skivor till samlingen 90-86


 

#90
Artist: Gojira
Album: The way of all flesh
Skivbolag: Listenable Records
Utgivningsår:
2008
Motivering:
Ett band som golvade mig totalt, att jag inte upptäckt dessa fransmän förräns med detta släpp är fortfarande för mig en stor gåta. Modern metall framförd med sällan skådad precision, samt en av de bästa produktionerna jag någonsin hört på ett album.

 


#89

Artist: In the Woods
Album: Heart Of The Ages
Skivbolag: Misantrophy Records
Utgivningsår:
1995
Motivering:
Ett sant konstverk från de Norska fjällen/skogarna. Bandets debutalbum är lika vackert och melankoliskt som det är rått och hårt. Efter debuten slopade bandet Black Metal influenserna som fortfarande finnes att avnjuta på "Heart of Ages"…..

#88
Artist: Lord Belial
Album: Kiss the Goat
Skivbolag: No Fashion Records
Utgivningsår:
1994
Motivering:
Debuten från detta klassiska svenska band har en speciell plats i mitt hjärta. Denna skiva platsar dock inte enbart in på listan av nostalgiska skäl utan för att den faktiskt i mitt tycke är den bästa bandet släppte ifrån sig innan de lade ner bandet hedersvärt 2009.

#87
Artist: Type O Negative
Album: Bloody Kisses
Skivbolag: Roadrunner
Utgivningsår:
1993
Motivering:
Ett band som säkerligen inte behöver någon större introduktion. Peter Steele & co. framför sin långsamma, mörka och doomiga "Goth Metal" på bästa möjliga sätt på 1993 års "Bloody Kisses".

#86
Artist: Macabre
Album: Sinister Slaughter
Skivbolag: Nuclear Blast
Utgivningsår:
1993
Motivering:
Blanda thrash, death & grindcore, lägg till detta texter om seriemördare/massmördare från alla tidsepoker och världens alla hörn så har du Chicago baserade Macabre och deras Murder Metal. Lägg även till det faktumet att bandet hållit igång som power-trio sedan 1985 och hanterar sina instrument mästerligt. Respect!!

 

Tidigare:
100 Skivor till samlingen 95-91

100 skivor till samlingen 100-96

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.