100 skivor till samlingen 80-76


 

#80
Artist: Rhapsody
Album: Legendary Tales
Skivbolag: Limb Music
Utgivningsår:
1997
Motivering:
"Hollywood metal"  som de antingen själv valde att kalla deras genre eller blev klassad som av skivbolaget är nog en av de sämsta genrenamnen jag hört. Rhapsody hör hemma på denna lista dock för att de introducerade ett nytt sound till marknaden, hur än "cheesiga" dessa italienare visade sig vara i efterhand.


#79

Artist: Darkwoods my Betrothed
Album: Heirs of the Northstars
Skivbolag: Hammerheart Productions
Utgivningsår:
1995
Motivering:
Finsk black metal a´la ’90-talet. Sådär lagomt polerat med vassa kanter och en totalt vansinnig sång (som tyvärr tonades ner lite jämfört med ’94 års demo "Dark Aureoles Gathering"). Det är otight på sina partier men tillför endast en extra dimension till musiken.

#78
Artist: Absu
Album: Barathrum: V.I.T.R.I.O.L.
Skivbolag: Osmose
Utgivningsår:
1994
Motivering:
Debuten från detta Texasbaserade Black/Death band. USA hade inte speciellt mycket intressant att erbjuda inom genren på denna tid (tycker jag iof. sig inte att de har nu heller), men Absu’s förstlingverk var en överraskande bra produkt och den håller faktiskt än idag.
 

#77
Artist: Deathrow
Album: Raging Steel
Skivbolag: Noise Records
Utgivningsår:
1987
Motivering:
Underskattat Tyskt thrash band som under sin 8 åriga karriär hann med att släppa 4 fullängdare. "Raging Steel" är dock favoriten innan de övergick till en lite mer teknisk stil av thrash. Bör kollas upp av alla som uppskattar bra tysk thrash/speed metal.

#76
Artist: Cranium
Album: Speed Metal Sentence
Skivbolag: Necropolis Records
Utgivningsår:
1999
Motivering:
Svensk speed/thrash metal som vill låta tyskt och detta lyckas de med. Eller rättare sagt så lyckas de inte bara med det, utan de lyckas låta mer tysk än det tyskaste bandet du kan komma på. Party musik som skall spelas på högsta volym.

 

 

Tidigare:
100 Skivor till samlingen 85-81
100 Skivor till samlingen 90-86
100 Skivor till samlingen 95-91

100 skivor till samlingen 100-96
 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.