100 skivor till samlingen 65-61


 

#65
Artist: Mortum
Album: The Druid Ceremony
Skivbolag: Invasion Records
Utgivningsår:
1998
Motivering:
Svensk melodiös döds/black med melodislingor, synthar, tjejsång och resten av faderullan som gick hem hos tyskarna lika mycket som i de svenska timmerstugorna under tidsepoken då Invasion Records spottade ur sig skivor med Svenska band på löpande band.


#64

Artist: December Moon
Album: Source of Origin
Skivbolag: Spinefarm Records
Utgivningsår:
1996
Motivering:
Underskattad brittisk black metal med medlemmar som medverkat i bla. Cradle of Filth, Grimfist, Belphegor, Extreme Noise Terror etc. En skiva som verkade fladdra förbi de flestas öron helt obemärkt när det begav sig trots att den helt klart innehåller kvalitativ musik för tiden.

#63
Artist: Darkane
Album: Rusted Angel
Skivbolag: WAR Music
Utgivningsår:
1999
Motivering:
Introt till denna platta knockade mig av stolen och inte heller blev det sämre när första dängan "Convicted" drog igång. Fantastiskt tight thrashig metall med kanonsång signerat Lawrence Mackrory (F.K.Ü, Scarve etc.) och underbart trumspel av Peter Wildoer.


#62
Artist: Children of Bodom
Album: Something Wild
Skivbolag: Spinefarm Records
Utgivningsår:
1997
Motivering:
Children of Bodom dök upp som en frisk vind från öst. Finländarna kom med något nytt och fräscht. Sen att bandet efter denna debut så gott som bara upprepat sig själv skiva efter skiva är en annan femma. Eller att de sedan inspirerat metalvärlden för en hel uppsjö av mer eller mindre dåliga kopior kan också diskuteras.

#61
Artist: Tiamat
Album: Wildhoney
Skivbolag: Century Media
Utgivningsår:
1994
Motivering:
Gamla klassiska Tiamat skivor så som "Sumerian Cry", "The Astral Sleep" & "Clouds" snurrade förvisso i pojkrummet när det begav sig men det var inte förrän jag såg bandet live på "Wildhoney" turnen som jag verkligen blev "förälskad".  För mig är detta en av de mest ultimata sommarskivorna som gjorts.

 

Tidigare:
100 Skivor till samlingen 70-66
100 Skivor till samlingen 75-71
100 Skivor till samlingen 80-76
100 Skivor till samlingen 85-81
100 Skivor till samlingen 90-86
100 Skivor till samlingen 95-91

100 skivor till samlingen 100-96
 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.