100 skivor till samlingen 60-56

Det blev nå vajsing med uppdateringen igår, men här kommer veckans "100 Skivor till samlingen".


 

#60
Artist: Leukemia
Album: Suck My Heaven
Skivbolag: Black Mark Records
Utgivningsår:
1993
Motivering:
Tidigt band med Kenth "Lord K" Philipson (The Project Hate MCMXCIXTorture Division). "Suck Me Heaven" var en skiva som jag från början hatade lika mycket som jag älskade den. Problemet var Jocke Granlund’s sångstil, nu för tiden så är det en del av charmen på denna dödsmetall dänga.


#59

Artist: Rotten Sound
Album: Murderworks
Skivbolag: Deathvomit Records
Utgivningsår:
2002
Motivering:
Finska Döds/Crust/Grindmästarna Rotten Sound serverade med "Murderworks" ett riktigt mästerverk som tog de mer dödsiga inslagen från 1997 års "Drain" till ännu högre höjder. Lyssna bara på dängor som "Targets" och "IQ" så förstår du vad jag menar.
 

#58
Artist: Naglfar
Album: Vittra
Skivbolag: Wrong Again Records
Utgivningsår:
1995
Motivering:
Detta var nog bland det bästa som kom ut under 1995 och det rådde absolut ingen brist på bra skivsläpp det året. Naglfar har alltid och har än idag något eget, vi kan väl kalla det för Umeå-magi i sina riff. En sann klassiker inom Svensk "sling" black/döds. 


#57
Artist: In Flames
Album: Lunar Strain
Skivbolag: Wrong Again Records
Utgivningsår:
1994
Motivering:
Tillsammans med Dark Tranquillity’s "Skydancer" 1993 och Gates of Ishtar’s "Seasons of Frost" Demo 1995 så var "Lunar Strain" mitt första möte med det som senare skulle bli kallat melodisk göteborgs döds. I mitt tycke det bästa bandet gjort tillsammans med "Subterranean" EP’n 1994.

#56
Artist: The Prodigy
Album: Music for the Jilted Generation
Skivbolag: XL Recordings
Utgivningsår:
1994
Motivering:
Jag har ingen förklaring till hur det kommer sig att ett band som The Prodigy genom åren tilltalat så många "metalheads". För min del kändes det naturligt på någe sätt. Om Metal spelades med digitala medel så vore The Prodigy det ultimata Metal bandet.

 
 

Tidigare:
100 Skivor till samlingen 65-61
100 Skivor till samlingen 70-66
100 Skivor till samlingen 75-71
100 Skivor till samlingen 80-76
100 Skivor till samlingen 85-81
100 Skivor till samlingen 90-86
100 Skivor till samlingen 95-91

100 skivor till samlingen 100-96

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.