Veckans Gratis – Grief of Emerald

 


Artist: Grief of Emerald Titel: Christian Termination
Format: CD
Bolag:  Listenable Records
Genre: Death/Black MetalÅr: 2002
Låtar: 10 | Ursprung: Sverige
Längd: 50,22 min.
Hemsida: www.griefofemerald.se

Betyg: 7.5 / 10

Svenska GRIEF OF EMERALD bjuder inte bara på ett, utan hela tre av sina album på sin officiella hemsida. 2002 år alster "Christian Termination" är dock den som alltid fallit mig bäst i smaken och även den som får figurera som "Veckans Gratis" denna vecka, men skulle som sagt detta falla er i smaken så kan ni surfa in på bandets hemsida för två plattor till.

GRIEF OF EMERALD bjuder på en intressant kombination av MORBID ANGEL osande riff ihopbakat med äldre DIMMU BORGIR kompositioner. DB jämförelsen känns tyvärr väldigt gammal och förlegad, men det går inte att undkomma att det stundvis påminner om just dessa norrbaggars äldre alster. Vad GOF dock har som inte DB haft på länge är lite "stake i musiken", det manglas stundvis på riktigt fint. GRIEF OF EMERALD är förövrigt även på G med en ny fullängdare, första plattan på nio år, kan bl intressant.

Lyssna: Grief of Emerald – "Raped By The Servant Of God"