Disposophobia ”Light”

Idag lyckades jag med konststycket att radera samtliga bokmärken som jag samlat på mig under åren i Firefox, detta skedde när jag avinstallerade beta-versionen av Firefox 4.0 som jag då trodde opererade på egen hand vid sidan av Firefox 3.6.16 som jag vanligtvis använder. Detta är iof sig en tragedi på både gott och ont, för de som känner mig vet att jag har lite av en pedantiskt ådrå i mig, skivorna är katalogiserade i bokstavs/kronologisk ordning, diskberget hemma växer sig aldrig större än till en viss gräns (väldigt låg sådan enligt många andras standard), dammråttor lever inte länge i mitt hushåll osv. Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst, däremot så drog jag efter senaste tvättstugepasset faktiskt en gräns vid att inte orka ha t-shirtsen i bokstavsordning i garderoben längre.

Vad jag dock ALDRIG haft så är det just ordning i datorn. Det ligger diverse bilder, texter, program osv. utspridd över allt, över flera hårddiskar. Förvisso så tog jag tag i detta ungefär kring jul i och med att jag börjat göra professionella jobb åt kunder och de kunder jag har förtjänar att veta att jag har total kontroll över läget.
De egna små grafiska projekten osv. har fortfarande inte fått 100% struktur med det är på god väg.

Jag har också under det senaste året lyckats med att börja sälja bort saker och ting. Jag hade en rätt så stor tv-spels samling som i slutändan bara samlade damm, insikten som fann sig var att sakerna inte gör någon nytta över huvudtaget när de bara samlar damm år efter år, tv-spel skall bringa glädje till utövaren och just därför sålde jag bort det mesta till just nya ägare som förhoppningsvis sett till att spelen spelas istället för att bara samla damm. Nu må jag ju dock erkänna att det fortfarande finns en del i mina garderober som jag valde att inte skiljas från, saker som mitt N64, Gamecube, Sega Dreamcast, Xbox, GBA, PSP och  Ps3. Men bland det som fick ryka hittades bla: Nes, Snes, Sega Mastersystem, Sega Megadrive, 2st C64, Amiga 500 och diverse annat.

De senaste månaderna har jag jobbat ännu mer med att gallra ut ännu mer "rat" som skall gå till försäljning, denna gång resten av tv-spels relaterade saker samt även t-shirts, lite skivor m.m.  Det går sakta men säkert framåt med att få upp sakerna till försäljning. Men ungefär som med allt här i livet så kan man inte tjata en människa till att ändra på sitt beteende, utan detta måste vara något som kommer från en själv. Min övertygelse är att inte förräns man fått självinsikten om att saker och ting bör ändras så börjar saker och ting att sakta men säkert ändras. Inget händer dock tyvärr bara över en natt.

Hur kom jag in på detta ämne kan man fråga sig?
Jo, av den simpla anledningen att jag denna vecka tänkt ta en avstickare från "Skivsamlarhörnan" temat som pågått de senaste veckorna och dagens blogg skulle egentligen ha handlat om humoristiska skivomslag och bandbilder. Men hur jag än letat och letat så kan jag inte hitta åt mappen med saker som jag sparat på mig under åren. Hur mycket jag än provat googla på "German thrash cow", "Thrash Metal cow spikes" osv. så hittade jag helt enkelt inte det jag letade efter. Men någonstans bland de 1000-tals mappar med bilder som ligger utspridda på hårddiskarna finns denna skattgömma som jag så febrilt letat efter under förmiddagen. Jag lovar att återkomma till ämnet när jag lyckats med att städa upp datorn.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. TK Blashyrkh

  Svar till Mattias (2011-03-28 15:51)
  Tack för tipset, skall kolla in Xmarks. Märkte nyss att även alla add-ons som jag hade till Firefox är borta. B.la. Adblocks Plus är en livsnödvändighet annars får man ju spasmer av alla reklam som finns överallt;) Nej, är det något som man lärt sig så är det att datorer är ett jävla härk! Tänk att man levt och frodats väl under sina tonår i en tid innan datorerna och mobiltelefonerna tog över vardagen. Ibland längtar man tillbaka till en tid då Televerket regerade och kassettband skickades land och riken runt i kuvert.

 2. Suntamer

  Bra att rensa ibland och lycka för andra!
  Är nyfiken på vad du skall sälja för tv-spelsgrejjer, skivor och tröjor…! Kanske kan vara nåt för mig?
  Nintendonörd ju. Och skivor och tröjor är nästan alltid intressant. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.