Gammelnorsk!!

 

Jag fixade CD layouten till re-releasen av norska OBTAINED ENSLAVEMENTs debut "Centuries of Sorrow" (1994) tidigare i våras och nu verkar det som att den är på G i och med att den idag damp ner med posten tillsammans med en TORCHBEARER t-shirt.

För er som är obekanta med OBTAINED ENSLAVEMENT så kan jag upplysa om att det handlar om tidig Norsk black metal med Pest som annars kanske är mest känd från GORGOROTH. Denna skiva har varit svår att få tag på och just därför bestämde sig Holländska VIC RECORDS att göra en re-release.
Förrutom själva "Centuries of Sorrow" plattan så har även bandets 2 tidiga demos slängts med som bonus-spår. Så om du, som jag, är ett fan av gammal, skitig och rå Norsk black metal kan jag rekommendera ett inköp. Det verkar dock inte som att bolaget riktigt än gått ut med detta släpp, men i och med detta blogginlägg så vet ni att det åtminstone inte verkar vara långt borta.


PS: Re-releasen har remastrats och innehåller aningen bättre ljudbild än låten ovan.

 

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.