Metalhead – Folkets Bio Umeå

metalhead_movie

Folkets Bio i Umeå kör en extrainsatt visning av det isländska dramat Metalhead (2013) imorgon och jag hoppas på att det blir mer folk i salen än det var när jag var och såg filmen förra veckan. Filmen är enligt mig väldigt sevärd. Däremot skall man inte förvänta sig en ren ”metal-film” utan snarare ett drama om död och den individuella hanteringen av sorg. Nedan följer all info om morgondagens visning:

Extrainsatt visning efter önskemål och förfrågningar, en chans för alla som missade Metalhead förra veckan!

Ragnar Bragason, 2013, Island, 97min, isländska, svensk text, från 11år

Visas: Onsdag 26/3 kl. 21:40
Biljettpris: 80kr

Året är 1970, Black Sabbath har precis spelat in sin första skiva och markerar därmed födelsen av Heavy Metal. Samma år föds Hera Karlsdottir på ladugårdsgolvet till sina föräldrars bondgård, i en by på Islands karga men stillsamma landsbygd. Livet går stilla fram på bondgården, men när Helgas bror plötsligt omkommer i en traktorolycka förändras allt.

För att lindra sin sorg, sin längtan och sitt samvete mantlar Helga sin brors roll, bokstavligen. Med den tuffaste skinnjackan och sitt nya stenhårda persona förvandlas hon till den mest hänsynslösa hårdrockare Island skådat, och snart sätter hennes uppror formligen eld på tillvaron!

Metalhead är ett prisat drama som doftar av härlig 1980-talsnostalgi och bjuder på mängder av metalmusik från band så som Judas Priest, Megadeth och Teaze.

 

Hemsida: http://folketsbioumea.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.