Att skydda medborgarna

Av , , Bli först att kommentera 1

Det är en regerings skyldighet att på ett säkert sätt skydda sina medborgare mot yttre hot. Det förutsätter naturligtvis att regeringen förses med kunniga ministrar som kan uppdragens intentioner. Påtagliga hot måste aktivt bekämpas så att medborgarnas liv och lem skyddas.
Att tillåta ett gatans parlament är att kapitulera för ondskan och bevisar oförmågan att skydda sina medborgare.

Bli först att kommentera

SD siktar

Av , , 2 kommentarer 6

Nu siktar Åkesson SD på att sitta i en kommande regering om borgarna vinner kommande val. Det är lätt att inse bristerna i partiets agerande som tydligt visar på att regeringsduglighet saknas. Många i toppen har fortfarande ränderna från nazisttiden kvar i sitt agerande. Totalt olämpliga således.

2 kommentarer

Att ta ansvar.

Av , , Bli först att kommentera 3

Att vi har en regering som består av allehanda profiler kan vi konstatera nu. De vill synas och höras för att torgföra sina egna frågor och synpunkter. Om det skadar landet tycks vara egalt om man skall tolka Kristerssons kommentarer på de senaste uttalanden från t.ex. Jomshof. Han tycks lämna fältet fritt då han anser att vara och en får ta ansvar för egna uttalanden.

Man kan tycka att då Kristersson har tillsatt Jomshof som justitieutskottets ordförande borde han ta ansvar för att Jomshof sköter sitt jobb.

Bli först att kommentera

L i kris

Av , , Bli först att kommentera 3

Carl B Hamilton har lämnat Liberalerna på grund av politiskt tjafs. Det visar bara på Perssons oförmåga att leda partiet. L befinner sig på ett sluttande plan och borde räddas genom att sparka Persson.

Bli först att kommentera

Fortsätter rensningen?

Av , , 1 kommentar 4

Någon i partitoppen SD har vid något tillfälle sagt att de skulle rensa ut de nazister som fanns kvar i partiet. Det ser inte ut som att de har lyckats med det. De får ta nya tag för nazister finns det ingen plats för i vårt land.

1 kommentar

Terrorhoten?

Av , , 4 kommentarer 5

Det kan finnas anledning att fundera över om bränderna, skjutningarna och våldsdåden är styrt av krafter som vill destabilisera landet. Att bränna koranen vid ett flertal tillfällen är effektiva åtgärder för att skapa kaos och terrorhot mot Sverige. Polisen borde utreda hoten och bakomliggande krafter.

4 kommentarer

Att ta pengar privat från skolpengen är stöld.

Av , , 3 kommentarer 2

Det som utgör ett stort frågetecken är föräldrarnas prioriterande av friskolor trots att vi matas dagligen med uppgifter om elever som inte klarar godkänt, friskolornas ohämmade jakt på vinst genom att aktivt begränsa kostnaderna för undervisningen för att öka vinsten. Är den kommunala skolan verkligen så dålig eller är det en fråga om status.

Skattebetalarna är nog inte intresserade av att med skolpengen betala för t.ex. Barbara Bergströms persianpälsar. Skolpengen skall gå till skolan, punkt.

Behovet av att förstatliga skola igen för att komma bort från nuvarande avarter växer sig allt starkare. Det vore värt ett försök att staten och kommunerna skulle samarbeta för att garantera en likvärdig skola för alla elever. Därmed skulle enskilda kommuners särintressen förhindras.

3 kommentarer

Skolpengen till skolan

Av , , 2 kommentarer 6

Umeå kommun bör avbryta allt samarbete med Raja Thoren. Det kan kosta men den smällen bör kommunen ta för att frigöra sig från allt samarbete. Thoren har tillskansat sig skattemedel på ett ohederligt sätt genom att ta delar av skolpengen till annan verksamhet och därigenom begränsat undervisningen av intagna elever. Det är ingenting annat än ett moraliskt haveri. Skattebetalarna och eleverna har blivit grundlurade av Thoren.

 

 

2 kommentarer

Moderaterna gillar inte välfärden.

Av , , 1 kommentar 3

Skattesänkningar prioriteras i den nya regeringens budget. Även om vi går mot en lågkonjunktur och ekonomin kärvar så är det huvudspåret. Övriga verksamheter i landet hotas av kraftiga nedskärningar men det tycks vara helt ok. Vad de lovade i valrörelsen är som bortblåst. Hur man än anstränger sig är det svårt att känna några som helst sympatier med den nya regeringen och dess ministrar som i många stycken är inkompetenta. Den enda minister som når godkänt är försvarsministern.

 

 

1 kommentar

Vad kan rädda L?

Av , , 4 kommentarer 4

Vi saknar reaktioner från L och KD på samarbetet med SD i regeringen. Det går tungt för partierna i opinionen och L riskerar att hamna utanför riksdagen kommande val. Det är mycket märkligt att ingen reagerar offentligt utan berörda verkar tiga och lida för det kan väl aldrig vara så att ni sitter nöjda med det som nu sker i samhället. Förändringarna bär SD:s signum och det kan aldrig vara bra i något avseende. Att t.ex. Jomshof och Björn Söder fått fria tyglar är ytterst anmärkningsvärt för de utgör ju endast en belastning för regeringen.

 

4 kommentarer